BILO JE SVEGA U STAROJ PAZOVI: Piksi se OBRATIO i Svetislavu Pešiću!
Dragan Stojković Piksi i Svetislav Pešić, Foto: Starsport

ZANIMLJIVO

BILO JE SVEGA U STAROJ PAZOVI: Piksi se OBRATIO i Svetislavu Pešiću!

U jednom trenutku spomenuo je i kolegu iz košarkaške reprezentacije Srbije

Objavljeno:

Dragan Stojković obratio se medijima uoči starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Srbije govorio je o mnogim zanimljivim temama, a još jednom se osvrnuo i na neslavno završeno Svetsko prvenstvo, na kojem su "Orlovi" eliminisani već posle grupne faze.

Piksi je otvoreno govorio o Mundijalu u Kataru, a u jednom trenutku spomenuo je i selektora košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislava Pešića.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport©

- Bio sam razočaran kao i svi. Što je i normalno. Ali opet sa druge strane nisam video nikakvu tragediju, u sportu ne postoji tragedija, a da postignete ciljeve treba vam i sportska sreća. Mi je nismo imali, za razliku od nekih reprezentacija kojima je sreća bila dobar drug. Razočaranje, duboka analiza, kako smo otišli u Bahrein, odlazak u Dohu, svi treninzi, sve je izanalizirano, napravljen je izveštaj, jer sebe smatram odgovornim čovekom, nema razloga da se bilo ko krije, posle tog povratka sam izašao pred vas, da me pitate šta želite. Neko je pomenuo Pešića da sam adresirao na njega. To nije bilo na njegovu adresu, meni je najlakše da odem u Pariz, ja sam došao u Beograd, ne želim da se krijem, zato sam uradio podroban izveštaj o svemu, od prvog do poslednjeg dana - rekao je on i dodao:

- Neko je isto rekao da moram da podnesem izveštaj, da li neko misli da je moj izveštaj i moj pogled da idem od novinara do novinara i da mu dajem, zna se ko treba to da vidi. Izveštaj je tu. Moja odgovornost kada je reprezentacija u pitanju, to je moja odgovornost, kao što odlučujem ko će da igra, ko će biti zamenjen... ko se bavi trenerskim poslom mora da nosi tu odgovornost sa sobom. Završen je ciklus, bili smo dobri skoro dve godine, pa smo pali, sada je novo dokazivanje i velika želja da odemo u Nemačku. Mislim da imamo kvalitet, ali idemo korak po korak - zaključio je Stojković.

Podsetimo, Srbiju na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj očekuju dueli protiv Litvanije i Crne Gore.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.