ZVEZDA IZBEGLA PARTIZANOVU SUDBINU: Crveno-beli se mučili i savladali Radnički posle preokreta!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: FOTO: FK Crvena zvezda

BEZ ČUDA

ZVEZDA IZBEGLA PARTIZANOVU SUDBINU: Crveno-beli se mučili i savladali Radnički posle preokreta!

Crveno-beli nastavili da krupnim koracima koračaju ka novoj duploj kruni

Objavljeno: 16:59h

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Crveno-beli su u Sremskoj Mitrovici savladali Radnički rezultatom 3:1 i tako izbegli Partizanovu sudbinu, koji je baš na ovom terenu doživeo poraz u prvoj rundi Kupa.

Nije Zvezdi bilo nimalo lako da eliminiše člana Prve lige Srbije, ali je posle preokreta uspela da stigne do željenog trijumfa.

Početak utakmice nije doneo ništa zanimljivo, osim kratkog prekida koji je nastupio u šestom minutu kada je pas utrčao na teren.

Prvu pravu priliku za goste iz Beograda propustio je Aleksandar Katai u desetom minutu. Osam minuta kasnije stopostotnu šansu imao je Mirko Ivanić, ali je šutirao preko gola.

Zvezda je bivala sve opasnija kako je vreme odmicalo, dok se Radnički grčevito branio. U 31. minutu ogromna prilika za Kataija, čiji udarac je nekako uspeo da zaustavi golman domaćih Mateja Ostojić.

Crveno-beli su propustili šanse, a onda je usledila surova kazna. Posle kornera Radničkog u šesnaestercu je rukom igrao Srđan Mijailović, a glavni arbitar je opravdano pokazao na belu tačku.

Krsta Đorđević je precizno izveo penal i doneo prednost svom timu od 1:0, a Borjanu nije pomoglo ni to što je pogodio stranu.

Nije domaći tim uspeo da zadrži vođstvo do odlaska na odmor. Zvezda u 43. minutu poravnava rezultat na 1:1.

Iako se u prvi mah činilo da je gol postigao Aleksandar Katai, on je na kraju pripisan Mirku Ivaniću, koji je prosledio loptu u mrežu posle udarca Kataija.

Zvezda je svim silama krenula ka golu rivala na startu drugog poluvremena.

Katai je u 50. minutu propustio još jednu izglednu situaciju, ali je samo šest minuta kasnije gost preokrenuo rezultat.

Osman Bukari je sjajno centrirao, a na pravom mestu našao se Marko Rakonjac, koji je glavom savladao golmana Ostojića za vođstvo branioca trofeja od 2:1.

Bukari je u 59. minutu mogao i sam da se upiše u strelce, ali je u situaciji 1 na 1 sa Ostojićem umesto pogotka usledio veliki promašaj reprezentativca Gane.

Konačan rezultat utakmice postavio je Gelor Kanga u 64. minutu kada je asistenciju Mirka Ivanića pretvorio u gol.

Do kraja meča promena više nije bilo, a u igru je ušao i rezervni golman Crvene zvezde Nikola Vasiljević, koji je u 73. minutu zamenio Milana Borjana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.