MIJATOVIĆ POTPUNO ISKRENO: O golu u finalu Lige šampiona, promašenom penalu "98" i životnoj drami! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

Otvorio dušu

MIJATOVIĆ POTPUNO ISKRENO: O golu u finalu Lige šampiona, promašenom penalu "98" i životnoj drami! (FOTO) (VIDEO)

Kada se osvrne unazad, ljubitelji fudbala će ga se uvek sećati po dva upečatljiva momenta - jednom koji ga je vinuo u nebesa i drugog koji ga je isto tako sa te visine zakucao u zemlju
Objavljeno: 14:33h

Predrag MIjatović je legenda jugoslovenskog i srpskog i crnogorskog fudbala i u to nema nikakve sumnje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nema mnogo igrača sa ovih prostora koji su ostvarili takvu karijeru, kao što ju je imao popularni Peđa. Budućnost, Partizan, Valensija, Real Madrid, Fiorentina i na kraju Levante, malo li je?!

Ipak, kada se osvrne unazad, ljubitelji fudbala će ga se uvek sećati po dva upečatljiva momenta - jednom koji ga je vinuo u nebesa i drugog koji ga je isto tako sa te visine zakucao u zemlju.

Naravno, reč je o onom pobedonosnom golu za Real Madrid u finalu Lige šampiona protiv Juventusa kada je posle 32 godine doneo "kraljevskom klubu" titulu šampiona Evrope, i drugi koji je došao samo mesec dana kasnije kada je u osmini finala Svetskog prvenstva 1998. godine promašio penal protiv Holandije i time praktično potpisao poraz nikada jače i ambicioznije Jugoslavije.

Upravo o ta dva momenta je između ostalog Mijatović govorio u svom intervjuu za "Nedeljnik".

- Kada sam revidirao ugovor, baš te sezone, stavio sam ekstra bonus - Liga šampiona. Predsednik Reala me je tada pogledao i rekao "Ti to stvarno", a ja sam odgovorio zašto da ne? Zašto sam postavio to pitanje ne bih znao da kažem, ali ta ambicija da se uzme nešto što godinama nije jeste ono po čemu funkcionišem oduvek. Verovao sam da moram jednom da osvojim Ligu šampiona - prisetio se Mijatović, kao i momenta kada je zatresao mrežu "stare dame".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.