LEGENDA PSŽ-A POBESNELA ZBOG LEA: Ako Mesiju obnove ugovor, ne vraćam se više na stadion!
Lionel Mesi, Foto: EPA/Ronald Wittek

OŠTRO

LEGENDA PSŽ-A POBESNELA ZBOG LEA: Ako Mesiju obnove ugovor, ne vraćam se više na stadion!

Bivši francuski fudbaler izgubio kompas nakon eliminacije Parižana u Ligi šampiona

Objavljeno:

Eliminacija PSŽ-a od Bajerna dovela je do usijanja atmosfere u Parizu i sve su veće žestoke kritike s kojim se suočavaju Parižani, a pre svih Lionel Mesi i Kilijan Mbape.

Francuski klub ispao je drugu godinu zaredom u osmini finala Lige šampiona, što je izazvalo bes nekoliko članova RMC Sporta u njihovoj emisiji "After Foot".

Jedan od najkritičnijih bio je bivši igrač PSŽ-a Žerom Roten, koji je uveravao da će, ako "sutra sazna da Mesi obnavlja ugovor", stupiti u štrajk i neće se vratiti na Park prinčeva. Po njegovim rečima, suludo je dati Mesiju novi ugovor i bilo bi najbolje da Argentinac na leto napusti klub.

Žerom Roten dok je nastupao u dresu PSŽ-a
Žerom Roten dok je nastupao u dresu PSŽ-afoto: EPA/Jochen Luebke

- Vođenje Mesija, Nejmara i Mbapea je zaista komplikovano. Povrh toga, njegova plata je previsoka. Vidim da je PSŽ zarobljen u finansijskom fer-pleju jer je ono što moraju da daju na plate zaista ogromno. Mesijevim odlaskom imaće priliku da uštede veliki novac na njegovoj plati i to moglo da im pomogne da poboljšaju tim.

Roten je nastavio s kritikovanjem svetskog prvaka.

- Ne trudi se da stavi klub ispred sebe. Nikad se ne zahvali navijačima, spusti glavu i ode u svlačionicu. Čak i kada slavi golove i skandiraju mu ime, on nikada ne pokazuje gest kojim bi navijačima zahvalio na podršci.

Tokom svog boravka u Parizu Mesi je upisao 58 nastupa, na kojima je postigao 26 golova i dodao 29 asistencija.

Mesi je prošle sezone osvojio francusko prvenstvo, a PSŽ je na putu da ponovno postane prvak ove sezone jer imaju osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Olimpik iz Marseja.

Lionel Mesi i Tomas Miler
Lionel Mesi i Tomas Milerfoto: EPA/Anna Szilagy

Iz Kupa i Lige šampiona su ispali, ali za Mesija je ovo bila savršena sezona jer je u njoj bio prvak sveta s Argentinom, a i nedavno mu je pripala FIFA "The Best" nagrada.

Danijel Riolo, jedan od novinara koji je najviše kritikovao upravu pariskog kluba, žestoko se obrušio na Marka Veratija, krivca kod dva pogotka Bajerna u porazu PSŽ-a.

Marko Verati
Marko Veratifoto: AP

- Verati? Pošaljite ga nazad u Peskaru da može da pojede svoje ćevape i prošeta uz more i mirno popuši svoje cigarete.

Riolo je takođe priznao da je Francuska "sramota Evrope" nakon meča PSŽ-a na Alijanc areni protiv Bajerna.

Što se tiče Mesija i Nejmara, smatra da su "obojica iskoristili klub da od kluba naprave dvoranu za pripremu za Svetsko prvenstvo".

Mediji u Francuskoj ne mire se s ispadanjem PSŽ-a, koji se smatrao jednim od najvećih favorita za osvajanje trofeja u Ligi šampiona

U PSŽ-u danas nema zadovoljnih, a najnezadovoljniji je, pored navijača, vlasnik kluba Naser Al-Kelaifi, koji je odmah sazvao hitnu sednicu i navodno će se ubrzo objaviti da je trener Kristofer Galtije bivši.

Iako mu je iskazivao podršku i davao poverenje nakon nedavne pobjede u derbiju protiv Marseja na Velodrome, sada se situacija skroz promenila i Galtijea će navodno naslediti bivši trener Parižana Tomas Tuhel.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.