MILOJEVIĆ BRANI SVOJU TAKTIKU: Ako hoćete bolji fudbal, platite 150 funti i gledajte Premijer ligu!
Miloš Milojević, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

opa

MILOJEVIĆ BRANI SVOJU TAKTIKU: Ako hoćete bolji fudbal, platite 150 funti i gledajte Premijer ligu!

Imali smo cilj da dobijemo derbi, menjao bih da dobijemo narednih 100, a da imamo jedan šut na gol - kaže trener Zvezde

Objavljeno: 22:29h

Crvena zvezda je pobegla večitom rivalu Partizanu na 16 bodova prednosti posle minimalne pobede u 169. prvenstvenom derbiju.

Trener crveno-belih Miloš Milojević je bio apsolutno zadovoljan ostvarenim ciljem iako je derbi kvalitetom razočarao.

Da prokomentariše učinak igrača u drugom poluvremenu kao navijač?

- Imali smo cilj da dobijemo derbi, menjao bih da dobijemo narednih 100, a da imamo jedan šut na gol! Ako hoćete bolji fudbal, platite 150 funti i gledajte Premijer ligu... Pobeda se pamti. Energija je okej, mentalno smo se ispraznili, čestitam momcima na zalaganju i odnosu.

169. večiti derbi, Miloš Milojević
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

O spremnosti Kataija kog je zamenio Milunovićem, ali i Mitrovića i izostanku Ivanića:

- Nismo hteli da rizikujemo Ivanića, možda je mogao da igra pod injekcijom. Znao sam da Mitrović neće moći 90 minuta, ali nisam nezadovoljan.

O padu u drugom poluvremenu.

- Zbog važnosti utakmice, nesvesno smo pali, njima je više odgovarala haotična igra. Imali smo dosta problema da osvojimo loptu, osam minuta su nam pretili. Zadovoljan sam sa nivoom, da možemo da variramo i ponudimo 45 minuta kvalitetnog fudbala. Ajde da napravimo još 60 minuta, ali napredujemo svakog dana malo po malo, nisam mađioničar.

O nastupu Mijailovića.

- Partizan je imao jednu ozbiljnu tranziciju, a Srđan je to odlično odradio uz pomoć oba beka. Partizan ima taj kvalitet. Ovde se mišljenje formira na nedelju dana... Kada su pobeđivali Nicu i Keln bilo je "Vau", a sada ne znaju kao ništa?

Miloš Milojević, FK Crvena zvezda, Fudbal
foto: Starsport

Cilj Zvezde do kraja sezone, mladi igrači?

- Svakako. Mi smo taj plan imali od Ludogoreca. Kada ste govorili da samo bivši igrači mogu da dobiju derbi kao treneri. Plan smo imali da šest utakmica igramo sa najjačim timom, i to smo odradili. U stvari nismo, imamo još do reprezentativne pauze. Svi rade dobro, Mitrović i Eraković su već na sceni. U malom Miladinoviću imamo golmana, možda i najtalentovanijeg kojeg sam ja video. Ja sam neko ko voli mlade igrače, i ako pogledate igrače koje sam ubacivao u vatru, uvek su išli za 5+ miliona. Bodovna prednost nam daje mišiće da igramo bolje, da igrali koji uđu sa klupe zadrže ritam ž. Da se malo približimo top ligama, što i ja hoću, da imamo ugođaj. Ne, mislim, teoretski nije rešeno, ima još 48 bodova u opticaju. Kada bude teoretski gotov, ja ću reći.

169. večiti derbi, Miloš Milojević
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Nije najveća trenerka pobeda, a kao navijaču Crvene zvezde sigurno najveća. Sutra mogu da prestanem da se bavim ovim poslom. Imao sam želju da igram za Zvezdu i da postanem trener i pobedim u derbiju.

Jeste vi ljuti na nekog, kome šaljete poruke sa Ludogorecom i Premijer ligom?

- Nisam ljut, ako kritikujete, morate da primite kritiku ili je šala jednostavna. Moramo da se približimo nivou top liga, nivou liga petica -pojasnio je Milojević.

O Aleksu Vigu:

- Nisam razmišljao da će Vigo biti heroj. On je neko ko je došao sa dobrom energijom ž, igra pošten i iskren fudbal. Ima dobru energiju i kvalitetan je igrač, igra muški i to mu se vratilo.

Aleks Vigo, 169. večiti derbi
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

O proslavi Argentinca "pucanjem" na navijače Partizana:

- Vigo se izvinio. Nikada nismo imali problema sa Partizanom, poštujemo se. Ne mislim da za tim ima potrebe, kao Rikardov incident. Drago mi je što je uputio izvinjenje, pričaću sa njim i reći da se ne ponavlja više.

Dragović, Eraković i Borjan?

- Dragović je profesionalac koji je podigao Eraka na još bolji nivo. Eraković je sad zreo za neku ozbiljniju ligu i dobro je što nije otišao na zimu. Mislim da Dragović može da podigne i Lekovića. Ne volim da izdvajam igrače, ali mislim da je Dragoviću drago što je ostao.

Da li je ijedan derbi u Evropi imao manje efektivne igre? Večeras je bilo mnogo kraćih prekida.

- Nije stvarno veliko, ne samo derbiji. To je nešto što moramo da razvijamo svi koji radimo u fudbalu. Morate da ponudite više sadržaja, a to zavisi i od toga kada i koliko sudije puste. Razlike u ligama su ogromne, morate da se adaptirate i kao igrač i kao trener - završio je Milojević.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.