STANKOVIĆ SE VRAĆA U RIM, OGLASILA SE LEGENDA ZVEZDE - "Garantovao sam za njega kada je dolazio iz Crvene zvezde"
Dejan Stanković, Foto: Roberto Bregani / Zuma Press / Profimedia

"bio sam siguran da"

STANKOVIĆ SE VRAĆA U RIM, OGLASILA SE LEGENDA ZVEZDE - "Garantovao sam za njega kada je dolazio iz Crvene zvezde"

Deki nikad ne odustaje. On je veliki lider, i na klupi Crvene zvezde je pokazao da je veliki pobednik, baš kao što je bio i fudbaler, rekao je čuveni as

Objavljeno: 00:48h

Legendarni Dejan Stanković vodi žestoku borbu za opstanak na klupi Sampdorije, a prvi put kao trener vratiće se u Rim i prvi dom u Italiji.

Đenovljani u ponedeljak od 20:45 gostuju Laciju u 24. kolu Serije A, a čuveni Deki je u dresu nebesko-plavih odigrao 208 utakmica i postigao 33 gola.

Dejan Stanković
Dejan Stankovićfoto: EPA/Simone Arveda

Nekadašnji vezista igrao je na Olimpiku od leta 1998. do leta 2005. godine, osvojio je sedam trofeja, a najviše se izdvaja titula šampiona zemlje.

Pred ovaj meč, o povratku Stankoviča u prestonicu Italije govorio je Vladimir Jugović, još jedan legendarni as Crvene zvezde, Lacija i Sampdorije.

Vladimir Jugović
Vladimir Jugovićfoto: Starsport©

- Sampdorija je moje prvo iskustvo van kuće. Tri divne godine moje mladosti koje su ujedno bile i najbolje u istoriji Sampdorije. Tim koji mi je bio sudbonosan, s obzirom da sam se sa njim suočio godinu dana ranije u Kupu šampiona sa Crvenom zvezdom, kada su Manćini i njegovi saigrači izgubili finale od Barselone - rekao je Jugović.

U Đenovi je delio svlačionicu sa nažalost preminulim Sinišom Mihajlovićem sa kojim je igrao na Marakani.

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlovićfoto: EPA/ANDREJ CUKIC

- Bio je to poseban odnos. Bili smo različiti karakteri, ali smo se poštovali kao pravi prijatelji. To je bila naša tajna. U Sampdoriji smo takođe bili cimeri, među nama je postojala jedinstvena veza. Njegova smrt je predstavljala veliki gubitak za sve.

Veruje u Dejana Stankovića i njegovu borbu na klupi Sampdorije.

Dejan Stanković
Dejan Stankovićfoto: Live Media Publishing Group / Alamy / Alamy / Profimedia

- Deki nikad ne odustaje. On je veliki lider, i na klupi Crvene zvezde je pokazao da je veliki pobednik, baš kao što je bio i fudbaler. Otkriću vam detalj: ja sam garanovao za njega kad ga je kupio Lacio, možete da pročitate članke iz tog vremena. Dobro sam ga poznavao, igrao je za Crvenu zvezdu. Stigao je istog leta kada sam ja prešao u Atletiko Madrid, bio sam siguran da će imati sjajnu karijeru - zaključio je Jugović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.