JEDNOGLASNA PODRŠKA VIDIĆU OD BIVŠIH SAIGRAČA: "Potreban je fudbalskoj Srbiji, nismo u situaciji da čekamo"!
Nemanja Vidić, Foto: MM / PA Images / Profimedia

nemaju dilemu

JEDNOGLASNA PODRŠKA VIDIĆU OD BIVŠIH SAIGRAČA: "Potreban je fudbalskoj Srbiji, nismo u situaciji da čekamo"!

Dragan Mrđa ima jasnu poruku očekujući 14. mart

Objavljeno: 18:24h

Članovi čuvene Zvezdine generacije „1984“, Dragan Mrđa, Boško Janković, Dušan Basta, Dejan Milovanović i Marko Perović, zdušno podržavaju kandidaturu Nemanje Vidića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Jednoglasan stav crveno-bele petorke, u razgovoru za Sport klub, preneo je Dragan Mrđa.

- Kao Nemanjini bivši saigrači, svojevremeno okupljeni u Crvenoj zvezdi, ovih dana pažljivo pratimo dešavanja u fudbalskoj Srbiji. Maksimalno podržavam kandidaturu Nemanje Vidića za predsednika FSS! Uvereni da ima snagu, autoritet i ideju kako da vrednosti i znanje stečene tokom bogate karijere implementira u našoj Srbiji, maksimalno stojimo iza našeg nekadašnjeg saigrača, zvaničnog pretendenta na mesto prvog čoveka domaćeg fudbala - poruka je Dragana Mrđe, u ime saigrača od prezimena i autoriteta.

Uverena je petorka Mrđa-Janković-Basta-Milovanović-Perović da bi dolazak Nemanje Vidića na Terazije 35, iz korena, promenio morfologiju najpopularnijeg sporta na prostorima od Kelebije do Šare.

- Igračka karijera značajna je referenca Nemanje Vidića sa predsedničko mesto. Prvotimac i kapiten Mančester junajteda, skoro deset godina, sazrevao je u sistemu posebno senzibilnom prema kvalitetnim ljudima, u kojem ljudske i fudbalske veličine imaju posebnu težinu. I ta ideja mora i može da se prenese u našem fudbalu. Čast je što stojimo iza bivšeg kapitena, sa jasnom vizijom kako dalje. Postoji i druga, podjednako, bitna stavka, kao karijera u kopačkama – činjenica da se Nemanja školovao za fudbalska zvanja posle karijere.

Dragan Mrđa
foto: Starsport©

Skicirajući Vidićev profil, istovremeno i svestan aktuelnog trenutka, Dragan Mrđa sa nekadašnjim saigračima na velikom, a danas i na malom terenu, ima jasnu poruku očekujući 14. mart i sednicu Izborne skupštine Fudbalskog saveza Srbije.

- Nismo u situaciji da čekamo. Fudbalskoj Srbiji potreban je Nemanja Vidić! Autoritativan, čovek od stava, nezavistan, kredibilan i hrabar da preuzme odgovornost. Poslednja stavka, od pobrojanih, posebno je važna – Vidićeva hrabrost da i pored blanko mogućnosti da izabere radno mesto u Mančester junajtedu, ipak, dođe u Srbiju. I zato stojimo čvrsto iza podške nekadašnjem kapitenu, svesni koliko bi mogao da uradi i donese dobrih stvari domaćem najpopularnijem sportu. O težini i planetarnim odjecima, ilizorno je i da pričamo. Dovoljno je samo reći – Nemanja Vidić! Ceo svet zna o kome je reč - poručio je Dragan Mrđa, u ime nosilaca Zvezdine generacije 1984.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.