MISTERIJA ĆIRINOG ROĐENDANA? On je tvrdio jedan datum, a otac je prijavio njegovo rođenje dan kasnije
Miroslav Ćiro Blažević, Foto: Grubisic / imago sportfotodienst / Profimedia

NA DANAŠNI DAN ILI NE?

MISTERIJA ĆIRINOG ROĐENDANA? On je tvrdio jedan datum, a otac je prijavio njegovo rođenje dan kasnije

Objavljeno:

Legendarni jugoslovenski i hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je sa punih 87 godina 8. februara 2023. godine.

Sve znamo oko "Trenera svih trenera", pamtićemo njegove antologijske izjave, ali misterija traje oko datuma njegovog rođenja.

Miroslav Ćiro Blažević
Miroslav Ćiro Blaževićfoto: firo Sportphoto / AFP / Profimedia

Naime, po priči čuvenog stratega, on je rođen 9. februara 1935. godine, ali njegov otac nije žurio i rođenje prijavio dan kasnije.

Ćiro je rođendan slavio kako je govorio uvek 9. februara, ali je detaljno objasnio zašto mu mnogi čestitaju 10. februara divan dan.

Miroslav Ćiro Blažević
Miroslav Ćiro Blaževićfoto: EPA/Achim_Scheidemann

- Prijatelji moji, od jutra primam čestitke za rođendan i zahvalan sam vam svima na tome. Iskreno ste me obradovali! Čestitam i ja vama koji ste ispravno dokučili da sam se rodio na današnji dan, a ne sutrašnji kako je to svugdje zapisano jer se mom Mati nije previše žurilo da ode prijaviti moje rođenje. Otišao je tek idući dan i tako je 10. veljače postao službeni datum iako ja znam da je to ovaj današnji. Slaviti neću niti jedan jer to nitko u mojim godinama ne slavi, ali čestitke ću primati oba dana jer za lijepe želje nikada nije ni rano, ni kasno - napisao je nedavno Miroslav Blažević.

Miroslav Ćiro Blažević
Miroslav Ćiro Blaževićfoto: Dado Đilas

Stručnjak rođen u Travniku pričao je i o najtužnijem rođendanu kada je njegova supruga Zdenka imala samo tri odsto šanse da preživi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.