SKANDAL NA OSTRVU: Legenda Mančester junajteda kažnjena zbog homofobičnih uvreda!
Patris Evra, Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

evra ostaje bez evra

SKANDAL NA OSTRVU: Legenda Mančester junajteda kažnjena zbog homofobičnih uvreda!

Advokat je rekao da je nekadašnji defanzivac objavio video izvinjenja dan nakon što je uvredljivi emitovan

Objavljeno:

Bivši fudbaler Mančester junajteda i reprezentacije Francuske, Patris Evra, osuđen je u četvrtak zbog objavljivanja homofobičnog zlostavljanja na internetu.

Bivši kapiten "Crvenih đavola" (41), nije bio na sudu u Parizu kada je kažnjen sa 1.000 evra (890 funti) a naloženo mu je i da plati odštetu od 2.000 evra (1.780 funti) dvema grupama za borbu protiv mržnje.

'Stop Homophobia' i 'Mousse' su se žalili u martu 2019. kada je nekadašnji levi bek postavio snimak sebe na društvenim mrežama nakon utakmice između Junajteda i Pari Sen Žermena.

- Parižani, vi ste pe*eri, vi ste pe*eri - rekao je Evra, izazvavši ogorčenje širom Francuske i šire nakon utakmice Lige šampiona.

Navodeći da je njegov stari klub bio više mačo od PSŽ-a, Evra je dodao:

- Evo, muškarci govore.

Mousse i Stop Homophobia, podržani od strane antihomofobije kolektiva 'Rouge Direct', odmah su podneli prijavu za „javnu uvredu prema grupi ljudi zbog njihove seksualne orijentacije“.

Istražni sudija u ovom slučaju je tužbu prekvalifikovao u „nejavnu uvredu“ i predmet je uputio Pariskom policijskom sudu.

Sudija je presudio da se Evra, koji sada živi u Dubaiju, „izrazio u privatnom okruženju radi snimanja video snimka koji je kasnije objavljen na Snepčetu bez njegovog znanja“.

Patris Evra
foto: Printscreen Twitter/juventusfcen

Nakon osude od četvrtka, advokat podnosilaca pritužbi Etjen Dezulijer istakao je:

- Homofobične opaske ličnosti poput Patrisa Evre podstiču mržnju i nasilje prema LGBT osobama, posebno u zemljama u kojima je homoseksualnost kriminalno potisnuta, kao u Senegalu, zemlja iz koje dolazi Patris Evra.

Evra je rođen u Dakaru, glavnom gradu Senegala, a zatim se kao dete preselio u Pariz.

Žerom Burzikan,Patrisov advokat, rekao je da njegov klijent „nije želeo da naudi homoseksualnoj zajednici“, već je umesto toga samo „ciljao [uvrede] na PSŽ“.

Advokat je rekao da je Evra objavio video izvinjenja dan nakon što je uvredljivi emitovan.

Homofobija je postala veliki problem u modernoj profesionalnoj igri, a svi evropski klubovi, uključujući i englesku Premijer ligu, tvrde da čine sve što mogu da se bore protiv nje.

(Espreso/Evening Standard)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.