DIONI TRAŽI DUG OD POLA MILIONA EVRA: Zvezda tvrdi da je PIJAN dolazio na treninge, evo kad je presuda!
Loa Dioni, Foto: Starsport©

opa

DIONI TRAŽI DUG OD POLA MILIONA EVRA: Zvezda tvrdi da je PIJAN dolazio na treninge, evo kad je presuda!

Dioni je stigao na stadion "Rajko Mitić" leta 2021. i potpisao jednogodišnji ugovor

Objavljeno:

Crvena zvezda je izgubila spor sa bivšim fudbalerom Loom Dionijem pred disciplinskom komisijom FIFA-e.

Još 6. septembra ovaj organ je doneo presudu da crveno-beli isplate 520,180 evra duga Francuzu, ali su se iz Zvezde žalili Sudu za sportsku arbitražu u Lozani koji će po ovom predmetu zasedati 16. februara, prenosi "Sportski žurnal".

U odbrani, Crvena zvezda tvrdi da je napadač bio disciplinski gonjen zbog prekršaja koji su evidentirani 21, 25. i 28. novembra 2021. godine, kada je dolazio pijan na treninge, međutim FIFA je to odbacila, dok u obzir nije uzet ni faktor "pandemije koronavirusa" i otežano poslovanje.

Lois Dioni, Mitar Mrkela
foto: fkcrvenazvezda.com

U sudskoj odluci iz 26. maja 2022. godine, Dioni je poručio da mu klub duguje 520.380 evra, da bi pet dana kasnije Francuz podneo tužbu i zahtevao pun iznos od 624.000 evra bez bonusa.

Naveo je tada da je u Zvezdi dobio 182.000 evra i da je tu razlika 442.000 evra, što su u Ljutice Bogdana osporili, ali je FIFA na kraju donela odluku da se igraču isplati 520.180 evra i upravo je na tu presudu srpski šampion uložio žalbu sudu u Lozani.

Dioni je stigao na stadion "Rajko Mitić" leta 2021. i potpisao jednogodišnji ugovor. Počeo je sa dva gola u kvalifikacijama za LŠ, posle je dao još samo jedan na ukupno 17 utakmica, a tadašnji trener Dejan Stanković je procenio da je fizički nespreman i ostavio ga da se "hladi" u drugom delu sezone.

Sada je Francuz član Anžea u domovini, gde je takođe dobro krenuo, pa se povredio.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.