BIVŠI REPREZENTATIVAC UBIJEN NASRED ULICE, UBICA PRESUDIO I SAM SEBI! Jeziv zločin potresao Austriju
Lopta Ilustracija, Foto: EPA/Jeon Heon-Kyun

katastrofa!

BIVŠI REPREZENTATIVAC UBIJEN NASRED ULICE, UBICA PRESUDIO I SAM SEBI! Jeziv zločin potresao Austriju

Svemu je prethodio sukob

Objavljeno: 18:30h

Austrijski državljanin i nekadašnji reprezentativac te zemlje u fudbalu Volkan Kamaran (43) ubijen je u Beču nasred ulice posle svađe sa prijateljem koji se, nakon ubistva Kamarana, i sam ubio.

U pitanju je zasad neimenovani 46-godišnjak.

Austrijski mediji navode da je brzo posle strašnog ubistva i samoubistva blizu sto ljudi okupilo na mestu zločina, među njima je bilo i članova familije obojice nastradalih i navodi se da je čak došlo i do njihovog sukoba.

Spekuliše se da je u pitanju zločin motivisan ljubomorom.

Kamaran i njegov ubica, kako se dalje navodi, bili su u poslovnim vezama. Prema izjavama svedoka, dvojica muškaraca su se pre kobnog momenta posvađala u kafiću, potom su izašla na ulicu kada je 46-godišnji prijatelj fudbalera pucao ovome u glavu i usmrtio ga na licu mesta. Zatim je i sebi presudio.

Izjavu da za tamošnje medije dao je Kamranov prijatelj i sportski dirketor kluba za koji je ubijeni radio kao trener, niželigaš SC Ostban XI.

- Izgubio sam dobrog prijatelja, brata i učitelja. provodili smo sedam dana svaki dan na terenu i van njega, znali smo se godinama - rekao je Ramazan Karač, kojeg je smrt Karamana potresla.

Kamaran je devedesetih godina bio nada austrijskog fudbala, profi karijeru je počeo u Fejnordu sa samo 17 godina, da bi 1998. bio prebačen u Ekscelzior iz istog grada, gde je igrao tri sezone.

Posle dve uspešne sezone za Pašing, u austrijskoj Bundesligi, Kahraman je pozvan u reprezentaciju Austrije, za koju je odigrao tri utakmice 2002.

Penzionisao se 2010. nakon višegodišnjeg igranja u austrijskim niželigašima.

Rođen je u Beču u porodici turskih imigranata, a 2017. godine je na parlamentarnim izborima izašao kao kandidat austrijske narodne partije OVP, ali nije imao uspeha.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.