NAPREDAK OSUDIO RASISTIČKE SKANDALE: "Doživotno ćemo im zabraniti ulazak na stadion u Kruševcu"
Detalj sa utakmice Napredak - Partizan, Foto: Starsport©

REAKCIJA

NAPREDAK OSUDIO RASISTIČKE SKANDALE: "Doživotno ćemo im zabraniti ulazak na stadion u Kruševcu"

Nekolicina pristalica domaćeg tima vređala je igrače gostujućeg tima upućivajući im majmunske krike i povike

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana savladali su Napredak u Kruševcu na stadionu "Pod Bagdalom" golom Fusenija Dijabatea u 62. minutu utakmice, ali je meč nažalost ostao i u senci rasističkog ispada navijača domaće ekipe.

Naime, nekolicina pristalica domaćeg tima vređala je strane igrače gostujućeg tima (Fusenija Dijabatea, Rikarda Gomeša i Patrika Andradea), upućivajući im majmunske krike i povike. To se ponavljalo tokom čitavog toka prvog poluvremena.

Sve je naišlo na veliku osudu javnosti, znajući da ovo nije prvi put da vidimo rasistički skandal na stadionu Napretka, koji se dogodio i na meču mladih reprezentacija Engleske i Srbije pre oko desetak godina. Tada je Fudbalski savez Srbije bio najoštrije kažnjen.

Stroga sankcija sada se zahteva i za Napredak, koji i sam kaže da će sprovesti istragu i planira da doživotno zabrani izgrednicima ulazak na tribine stadiona u Kruševcu.

- Fudbalski klub Napredak najoštrije osuđuje rasističke uvrede upućene fudbalerima. Ograđujemo se od sramnog ponašanja nekolicine nazovi navijača i učinićemo sve da ih identifikujemo i trajno im zabranimo ulaz na stadion. Nažalost, ovakvi izolovani incidenti se dešavaju na svim svetskim stadionima, a mi ćemo kao klub pod hitno preduzeti sve mere da ovu pojavu sasečemo u korenu - poručuju iz Kruševca.

Napretku sada preti i oštra sankcija Fudbalskog saveza Srbije.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.