HRVAT SE JAVIO IZ EPICENTRA: Užas, ovakvih potresa nema ni u Japanu! Sve je trajalo minut i po, još sedimo u autu!
Zemljotres u Turskoj, Foto: IHA agency via AP

zatečen

HRVAT SE JAVIO IZ EPICENTRA: Užas, ovakvih potresa nema ni u Japanu! Sve je trajalo minut i po, još sedimo u autu!

Galinović je krajem januara raskinuo saradnju s Gazijantepom, ali je planirao da tamo ostane još ceo februar

Objavljeno:

Bivši golman fudbalske reprezentacije Hrvatske, Mario Galinović, već duže vreme živi i radi u Turskoj gde je do kraja januara bio trener gomana u superligašu Gazijantepu, za koji nastupaju bivši igrači Partizana, Lazar Marković i Marko Jevtović, i koji su takođe dobro.

A epicentar strašnog zemljotresa koji je odneo brojne živote bio je nedaleko od tog grada, udaljenog 140 kilometara od granice sa Sirijom.

- Sve je počelo nešto pre 4.30 sati ujutro, prvi sam se probudio, bio u potpunom šoku. Odmah se probudila i supruga, taj je potres trajao oko minut i po, možete zamisliti kako se sve treslo. Naravno, brzo smo istrčali van, čekali iza tog našeg nebodera da se sve smiri. Mi živimo u kompleksu od sedam nebodera, srećom oni su dosta stabilno napravljeni, tako da je kod nas sve ostalo čitavo - priča Mario Galinović za 24.sata, pa nastavlja:

Zemljotres, Turska
foto: Depo PhotosABACA Abaca Press Profimedia

- Iskreno, još nisam niti dobro video slike koliko je toga srušeno i uništeno svugde okolo, iako je epicentar bio na drugom kraju grada. Ma samo sam sa suprugom izleteo van stana, a sad već satima sedimo u automobilu na jednoj čistini. Vidim da se u nekim stanovima u našem neboderu već pale svetla, neki ljudi se polako vraćaju u svoje stanove, mi smo još napolju, još ćemo malo pričekati.

Galinović je nastavio...

- Ma ovo je užasan osećaj, pa ovakvih potresa od 7,8 Rihtera nema ni u Japanu. Prvo sam se čuo sa svojim prijateljima ovde, svi su dobro, to je ipak najvažnije. Znate, malo vas pogode ovakve situacije, osećate se potpuno nemoćno. Teško mi je i upoređivati ovaj potres s onima u Hrvatskoj, samo znam da je ovaj bio dosta jači, užas.

Zanimljivo, Galinović je krajem januara raskinuo saradnju s Gazijantepom, ali je planirao da tamo ostane još ceo februar.

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media