"LEPOTE U IGRI NEĆE BITI"! Gordan Petrić jasan pred prolećnu premijeru u Superligi (FOTO)
Gordan Petrić, Foto: Starsport©

"da se ne nadamo"

"LEPOTE U IGRI NEĆE BITI"! Gordan Petrić jasan pred prolećnu premijeru u Superligi (FOTO)

Na igračima Partizana je da se prilagode uslovima, jer oni ne mogu da budu opravdanje, rekao je trener crno-belih

Objavljeno: 15:06h

Fudbaleri Partizana u prolećnoj premijeri Superlige Srbije gostovaće Napretku u Kruševcu u nedelju od 14.30 na stadionu pod Bagdalom.

- Posle sedam nedelja priprema došao je red da počnemo drugi deo prvenstva. Ono što mogu da kažem je da su igrači sigurno spremniji nego što su bili u finišu jeseni. Za početak imamo zahtevnu utakmicu, Napredak ima sve preduslove da pruži dobru igru: ekipu koja je ostala na okupu i koja se pojačala, dobrog trenera, znaju da igraju ove utakmice i da se ponašaju u skladu sa situacijom u kojoj se nalaze, u donjem delu tabele - rekao je Gordan Petrić, trener crno-belih.

Gordan Petrić
Gordan Petrićfoto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Najviše ga brinu vremenski uslovi, najave da će biti snega i zaleđen teren.

- Sigurno je da će biti težak teren za igru, što će više odgovarati njima. Na nama je da odigramo takmičarsku utakmicu, jer da se ne nadamo, lepote u igri neće biti. Na igračima Partizana je da se prilagode uslovima, jer oni ne mogu da budu opravdanje. Nego da igramo takmičarski od prvog do poslednjeg minuta, spremni smo za to.

Detalj sa utakmice Partizana i Napretka iz Kruševca u Beogradu
Detalj sa utakmice Partizana i Napretka iz Kruševca u Beogradufoto: Starsport©

"Parni valjak" biće oslabljen neigranjem jednim od najboljih igrača, a van protokola verovatno će ostati i Hamidu Traore.

- Urošević ima kartone, zbog njih preskače prvi meč i u ligi i u Evropi. Umesto njega igraće Šehović, koji je to zaslužio ponašanjem i igrama na pripremama. Sad kad mu ne bih pružio šansu, izgubio bih ga za ovu polusezonu. Verovatno će i Traore da bude van protokola, jer je imao povredu zgloba, koju je obnovio na treningu, dobio je udarac.

Hamidu Traore
Hamidu Traorefoto: FK Partizan/Sandić foto

Zna strateg crno-belih koji će tim poslati na teren u Kruševcu, ali već za naredni susret praviće izmene jer ima dosta širi igrački kadar.

- Rekao sam i igračima da tim koji sutra izađe na teren nije prvi sastav. Sledeće nedelje sigurno neće isti igrati. Imamo širi kadar, tu su Pantić, Pavlović, Fejsa koji su spremniji nego što su bili. Jović je bolje trenirao nego u prethodna tri-četiri meseca. Imaće prostor da pokaže šta zna.

Danilo Pantić
Danilo Pantićfoto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Da li tim iz Humske 1 može da se vrati u šampionsku titulu pošto ima deset bodova manje od Crvene zvezde.

- Sve je moguće. Ima dosta utakmica da se igra, pogotovo u poslednjem delu, u plej-ofu, kada će biti dosta jakih mečeva. Biće zanimljivo. Na nama je da razmišljamo o svakoj narednoj utakmici.

Detalj sa večitog derbija
Detalj sa večitog derbijafoto: Starsport©

Za 12 sledi prva utakmica šesnaestine finala Lige konferencije protiv Šerifa.

- Šerif je u većem problemu od nas, jer će njima to biti prva takmičarska utakmica. I oni dovode i puštaju igrače. Ima još dosta do tog meča - zaključio je Petrić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.