SKANDALČINA U DINAMU! Član uprave optužen za pretnje, sek*ualno uznemiravanje i lažno predstavljanje
Krešimir Antolić, levo, Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

šok!

SKANDALČINA U DINAMU! Član uprave optužen za pretnje, sek*ualno uznemiravanje i lažno predstavljanje

Optuženi odbacio sve navode

Objavljeno: 21:40h

Veliki skandal trese hrvatski fudbal! Ozbiljne optužbe upućene su na račun Krešimira Antolića.

Nekoliko radnika Dinama iz Zagreba pre pet dana podnelo je tužbe klupskoj komisiji za dostojanstvo na člana Uprave Krešimira Antolića. Zaposleni i kolege ga optužuju za laži, teror, pretnje, sek*ualno uznemiravanje i lažno predstavljanje, piše Večernji list.

Isti mediji prenose da su tužbe podneli Antolićeva saradnica, članica Upravnog odbora Amra Peternel i šef skauting službe Marijan Vlak.

FK Dinamo Zagreb
foto: Profimedia

Zaposleni tvrde da je Antolić na portalima za komentare angažovao firmu koja je klevetala rivale u Dinamu i bivšeg trenera Nenada Bjelicu. Nakon ovih navoda, oglasio se i Krešimir Antolić. - Poštovani, povodom navoda iz Vašeg upita mogu potvrditi da sam 31.01.2023. godine od zaposlenih u klubu koji su nadležni za prijem i rešavanje pritužbi u vezi sa zaštitom dostojanstva radnika obavešten da me je pet radnika GNK Dinamo prijavilo za uznemiravanje i diskriminaciju na radnom mestu. U skladu sa Pravilnikom o radu GNK Dinamo i članom 134. Zakona o radu, dobio sam zahtev za izjašnjenje povodom navoda u prijavama. Rok za izjave ističe sutra, a ja ću u roku poslati svoju detaljnu izjavu. S obzirom na to da su u skladu sa članom 134. stav 10. Zakona o radu svi podaci utvrđeni u postupku zaštite dostojanstva tajne poverljivi, ne mogu detaljnije da govorim o detaljima svojih izjava, osim što odbacujem sve navode od prijava kao laži i konstrukcije, u cilju moje javne diskvalifikacije. Prijave smatram nastavkom kampanje koja se protiv mene javno vodi skoro dva meseca, jer sam se otvoreno suprotstavio nezakonitim pokušajima uticaja na poslovanje kluba od strane interesne grupe koju vodi Zdravko Mamić, kao i njega pokušava da me ukloni kao legitimnog člana Upravnog odbora GNK Dinamo. U narednim danima preduzeću sve zakonom predviđene zakonske mere u cilju zaštite ličnog dostojanstva i profesionalnog ugleda i zaustavljanja ovakvog širenja laži o meni i mom radu u GNK Dinamo - rekao je Antolić.

(Espreso/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.