ŠOK ZA VICEŠAMPIONA SVETA: Trebalo da bude kapiten reprezentacije, a povukao se sa 29 godina!
Dešan, Varan i doskorašnji kapiten Ljoris, Foto: EPA/Noushad Thekkayil

šta sad?

ŠOK ZA VICEŠAMPIONA SVETA: Trebalo da bude kapiten reprezentacije, a povukao se sa 29 godina!

Štoper je debitovao je 2013. za reprezentaciju, odigrao je 93 utakmica, postigao pet golova i osvojio je Svetsko prvenstvo 2018. i Ligu nacija 2021

Objavljeno:

Francuski fudbaler Rafael Varan objavio je danas da se u 29. godini povukao iz reprezentacije.

- Razmišljao sam o tome već nekoliko meseci i odlučio sam da je pravo vreme da se povučem iz reprezentacije - naveo je štoper Mančester junajteda na društvenim mrežama.

Reprezentacija Francuske je za kratko vreme ostala bez trećeg igrača, nakon što su se nedavno povukli kapiten Igo Ljoris i Stiv Mandanda.

Rafael Varan
foto: EPA

Mediji u francuskoj preneli su da je povlačenje Varana iznenađujuće, pošto se očekivalo da će postati kapiten na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, početkom marta.

- Predstavljanje naše lepe zemlje bilo je jedno od najvećih časti u mom životu jednu deceniju. Svaki put kada sam obukao ovaj posebni plavi dres, osećao sam nezimeran ponos - rekao je Varan, koji nije naveo razlog povlačenja.

On je debitovao je 2013. za reprezentaciju, odigrao je 93 utakmica, postigao pet golova i osvojio je Svetsko prvenstvo 2018. godine i Ligu nacija u sezoni 2020/2021. Na Mundijalu u Kataru prošlog decembra stigao je sa Francuskom do finala.

- Nikada to neću zaboraviti. I dalje osećam svaku emociju koju sam osetio tog dana, 15. jula 2018. godine. Bio je to jedan od najvećih i najupečatljivijih trenutaka u mom životu - naveo je Varan.

On je zahvalio selektoru Didijeu Dešanu, trenerima i navijačima na podršci.

- Sigurno je da će mi nedostajati ti trenuci sa vama, ali sada je vreme da nova generacija preuzme. Imamo grupu talentovanih mladih igrača koji zaslužuju sviju šansu i kojima ste potrebni - naveo je Varan.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.