MRKELA RASPALIO MAŠTU DELIJA: Najveći transferi se dešavaju u finišu prelaznog roka!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

stiže novo pojačanje?

MRKELA RASPALIO MAŠTU DELIJA: Najveći transferi se dešavaju u finišu prelaznog roka!

Crvena zvezda nije zatvorila prelazni rok

Objavljeno: 16:50h

FK Crvena zvezda je bila aktivna u zimskom prelaznom roku, ali sportski direktor Mitar Mrkela ne isključuje još dolazaka na "Marakanu".

On je raspalio maštu "Delija", a možda i najavio dolazak još nekog zvučnog pojačanja.

- Prelazni rok nije gotov do poslednjeg dana. Uglavnom se u svetu najveći i najbolji transferi dešavaju pred kraj prelaznog roka. Mi smo zadovoljni onim što smo uradili u ovom prelaznom roku i sa Olanjinkom na leto, ali ako se ukaže prava prilika, pojačaćemo Zvezdu najbolje što možemo - istakao je Mrkela, a prenosi Mozzartsport.

Kada je Olajinka u pitanju...

Mitar Mrkela
Mitar Mrkelafoto: Starsport©

- Igrao je značajnu ulogu u Slaviji iz Praga, a mi smo iskoristili mogućnost da ga dovedemo za džabe na leto. Ostaće tamo do kraja sezone, a onda stiže u Zvezdu. Radi se o kvalitetnom igraču, veoma efikasnom, posebno u evropskim utakmicama, a nas čekaju teške obaveze, nadam se u Ligi šampiona sledeće sezone, i on će biti značajan šraf u ekipo.

Važan šraf trebalo bi da bude i povratnik na Marakanu Uroš Spajić.

- Uroš Spajić je Zvezdino dete i uvek kad se neko sa takvim epitetom vraća u klub, to je veliko pojačanje. Dokazao se u kvalitetnim evropskim ligama, odigrao veliki broj utakmica za reprezentaciju i bio bi siguran učesnik Svetskog prvenstva da se nije povredio. U fazi je oporavka, radi sve bolje i biće veliko pojačanje za nas.

Ističe Mrkela da je Zvezda krenula u neizbežni proces podmlađivanja ekipe.

- U toku prošlog prelaznog roka smo započeli proces podmlađivanja ekipe, svesni da tako mora da bude, jer uprkos tome što smo ostvarivali dobre rezultate, ništa nije večno i stvari moraju da se menjaju. Doveli smo nekoliko mladih igrača, sad konkretno Viga i Nikolića, dva desna beka, obojica rođeni 1999. godine. Vigo je već skrenuo pažnju na sebe, jer dolazi iz zemlje svetskog prvaka, iz kvalitetne lige i uspešnog kluba kakav je River Plejt. Očekujemo mnogo od njega i verujem da će se predstaviti u dobrom svetlu. Stigao je maksimalno spreman, što je veoma bitno, a primetno je i da je veliki profesionalac, tako da će se ubrzo naći na terenu. Konkurencija pojačava kvalitet, jer kad imate više dobrih rešenja na jednoj poziciji, na svakom treningu je borba za mesto u timu i to je naša ideja. Nikolić je ostavio dobar utisak i pokazao da je neko na koga može da se računa u prvenstvu i Evropi.

Piter Olajinka
Piter Olajinkafoto: FK Crvena zvezda

Kada je prolećna polusezona u pitanju, Zvezdini ciljevi su jasni – dupla kruna.

- Imamo ciljeve od kojih ne odustajemo. Hoćemo da budemo šampioni, kao i da učestvujemo u grupnoj fazi evropskog takmičenja, uz promociju mladih igrača. Ne odustajemo od toga i da li je ritam četvrtak-nedelja kao što je bio cele jeseni ili smo manje rasterećeni kao što će to biti slučaj na proleće - nije važno. Idemo od utakmice do utakmice da u svakom meču pokažemo kvalitet i mislim da smo to demonstrirali u prethodnih šest, sedam godina. Cilj nam je i da dodatno porastemo u ovih šest meseci kako bi imali snage da naredne jeseni igramo veoma važno takmičenje - poručio je Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.