"ŠTA JE OSVOJIO DA BI DOBIO POVERENJE DA VODI BRAZIL"? Legendarni selektor "karioka" udario po Špancu (FOTO)
Fudbaleri Brazila, Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

oštre reči!

"ŠTA JE OSVOJIO DA BI DOBIO POVERENJE DA VODI BRAZIL"? Legendarni selektor "karioka" udario po Špancu (FOTO)

Mora da ima učinak. On je veoma dobar, ali je izgubio sve. Šta znači da je dobar, rekao je čovek koji je "selesau" kao trener doneo jedan Mundijal

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Brazila ostala je bez selektora Titea posle ispadanja u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru od Hrvatske na penale.

Kao potencijalni novi stratezi "karioka" spominjali su se Karlo Anćeloti i Žoze Murinjo, ali je u prvi plan upao Luis Enrike (52), bivši selektor Španije.

Luis Enrike
Luis Enrikefoto: EPA/Rodrigo Jimenez

Kako prenose mediji u svetu, nekadašnji trener Barselone dogovorio je saradnju do 2026. godine, ali nisu svi saglasni sa ovim izborom.

Legendarni brazilski trener Luis Felipe Skolari (74) koji je osvojio Svetsko prvenstvo 2002. godine sa "selesaom" protiv je dolaska Španca.

Luis Felipe Skolari
Luis Felipe Skolarifoto: AP

- Šta je osvojio da bi dobio poverenje da vodi Brazil? Mora da ima učinak. On je veoma dobar, ali je izgubio sve. Šta znači da je dobar - rekao je Skolari.

Enrike je klupu "crvene furije" napustio posle Mundijala u Kataru nakon poraza od Maroka u osmini finala na penale.

Luis Enrike sa trofejem Kupa Španije
Luis Enrike sa trofejem Kupa Španijefoto: AP

Luis je vodio prethodno i Seltu i Romu, a na klupi Katalonaca od maja 2014. do maja 2017. godine osvojio je devet trofeja.

U pitanju su tri nacionalna Kupa, dve Primere i po jedna Liga šampiona, Superkup Evrope, FIFA klupsko Svetsko prvenstvo i Superkup Španije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.