UMESTO U ZATVOR, DOBIO NEOČEKIVANU ULOGU: Norveška legenda ima novi zadatak!
Džon Karu, Foto: EPA/ Marie Hald

iznenađenje

UMESTO U ZATVOR, DOBIO NEOČEKIVANU ULOGU: Norveška legenda ima novi zadatak!

Bivši igrač Liona, Valensije, Aston Vile, Bešiktaša i Vest Hema je na vlastitu inicijativu u decembru kontaktirao NFF kako bi ponudio svoje usluge

Objavljeno:

Bivša norveška fudbalska zvezda Džon Karu pronašao je način da izbegne zatvor.

Karu je osuđen za tešku utaju poreza, a sada ga je angažovao FS Norveške (NFF) da brine o mladima.

Ovaj 43-godišnji bivši napadač, koji ima 91 utakmicu za reprezentaciju i dao 24 gola, u novembru je osuđen u svojoj zemlji na 14 meseci zatvora jer poreskim vlastima nije prijavio oko 1,2 miliona evra prihoda između 2014. i 2019. godine.

Njegova nova uloga u Savezu mogla bi otvoriti put ublažavanju kazne. - Nada se da će moći preuzeti dužnost tokom izdržavanja kazne s elektronskom narukvicom te će u tom smislu podneti zahtev zatvorskim vlastima - stoji u saopštenju NFF. - Dobro je što svoje veštine želi da stavi na dobrobit dece i adolescenata. Možda ovaj posao može biti deo njegove kazne - prokomentarisala je predsednica Saveza Lise Klavenes.

Bivši igrač Liona, Valensije, Aston Vile, Bešiktaša i Vest Hema je na vlastitu inicijativu u decembru kontaktirao NFF kako bi ponudio svoje usluge.

- Jedva čekam da se vratim sportu. Fudbal ostaje važan deo mog života. Biće lepo doprineti razvoju nove generacije igrača - rekao je Karu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.