DA LI JE SRBIJA SPREMNA ZA OVAJ ISKORAK? Aleksandar Čeferin progovorio o REGIONALNOJ LIGI!
Aleksandar Čeferin, Foto: Starsport©

koliko je ovo realno?

DA LI JE SRBIJA SPREMNA ZA OVAJ ISKORAK? Aleksandar Čeferin progovorio o REGIONALNOJ LIGI!

Čeferin konkretan u vezi ovog kontroverznog pitanja

Objavljeno: 18:07h

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin boravi u poseti Srbiji, a pokrenuto je jedno veoma zanimljivo pitanje.

On je spomenuo mogućnost formiranja regionalne lige i pritom istakao da je svestan da bi bilo vrlo rizično organizovati takvo takmičenje.

Poslednjih godina, sve se više govori o potencijalnom formiranju regionalne lige, po uzoru na nekadašnju ligu Jugoslavije

- Ne isključujem mogućnost formiranja regionalne lige. Ipak, trenutno je mnogo rizično organizovati takvu ligu u okviru našeg regiona ili bivše države.

Na nedavno završenom Mundijalu u Kataru slavila je Argentina, a drugo i treće mesto osvojile su selekcije iz Evrope, Francuska i Hrvatska.

Čeferin i Vidić
Čeferin i Vidićfoto: Starsport©

- Iako je prvi put od 2002. godine neevropska država osvojila Svetsko prvenstvo, opet su na ovom Mundijalu dominirale evropske ekipe. Osvojili su drugo i treće mesto. Evropski fudbal je ispred drugih i tu konkurišu samo Brazil i Argentina, a njihovi svi igrači igraju u Evropi- rekao je prvi čovek UEFA, i dodao da ne misli da je proširenje Svetskog prvenstva u fudbal dobar potez FIFA.

- To je problem FIFE, ali po mom mišljenju, kvalitet će biti manji. Biće više nezanimljivih mečeva. Ipak, to nije problem UEFA-e, i baš iz tog razloga, Evropsko prvenstvo je kvalitetnije od Svetskog- rekao je.

Čeferin je prokomentarisao i rezultat Srbije na Mundijalu u Kataru.

- Srbija uvek može bolje. Svi učimo na greškama. Imali su "orlovi" mnogo povređenih igrača. EURO je blizu, znam da imate kvalitetnu ekipu i sve mogućnosti da napravite dobar rezultat - zaključio je Čeferin.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.