PONOVO SE PRIČA O SUPERLIGI: Predsednik La Lige je bio i više nego jasan!
Fudbalska lopta, Foto: AP

tako i treba

PONOVO SE PRIČA O SUPERLIGI: Predsednik La Lige je bio i više nego jasan!

Vlada i igrača koji su naterali Mančester junajted, Liverpul, Mančester Siti, Čelsi, Totenhem, Arsenal, Milan, Inter i Atletiko da se povuku

Objavljeno:

Predsednik španske La Lige Havijer Tebas izjavio je da fudbalska Superliga neće startovati 2025. godine, prenosi "Kadena ser".

Tebas je reagovao na nedavnu izjavu predsednika Barselone Đoana Laporte, koji je pre nekoliko dana izjavio da bi Superliga mogla da startuje već 2025. godine.

- 2025. godine neće biti Superlige, bez obzira šta kaže Laporta - izjavio je Tebas i dodao da UEFA želi da zadrži trenutni model takmičenja sa malim izmenama.

Evropski sud pravde saopštio je u decembru prošle godine da Evropska fudbalska unija (UEFA) ima pravo da blokira klubove da formiraju zasebno takmičenje Superligu.

U saopštenju je tada navedeno da je UEFA bila u pravu kada je zapretila sankcijama klubovima jer je to u skladu sa zakonima EU.

Najbogatiji klubovi Evrope pokušali su 2021. godine da formiraju Superligu, odvojenu od UEFA, ali je projekat propao za manje od 48 sati nakon negodovanja navijača,

Vlada i igrača koji su naterali Mančester junajted, Liverpul, Mančester Siti, Čelsi, Totenhem, Arsenal, Milan, Inter i Atletiko da se povuku.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.