DUGO JE BIO ZVEZDINA ŽELJA I STIGAO JE U SUPERLIGU: Ali u Spartak iz Subotice! (FOTO)
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

NEOBIČAN TRANSFER

DUGO JE BIO ZVEZDINA ŽELJA I STIGAO JE U SUPERLIGU: Ali u Spartak iz Subotice! (FOTO)

Edmund Ado otputovaće u Antaliju sa ostatkom ekipe, gde će odraditi drugi deo priprema

Objavljeno: 12:39h

Edmund Ado, doskorašnji fudbaler Šerifa, novi je član Spartaka iz Subotice.

Dugo su ga mediji selili iz Tiraspolja u Beograd, gde je u više navrata viđen kao novi fudbaler Crvene zvezde, ali je umesto toga usledio krajnje neobičan transfer.

Ado je već neko vreme trenirao sa "plavim golubovima" i otputovaće u Antaliju sa ostatkom ekipe, gde će odraditi drugi deo priprema u sklopu kojih će odigrati i četiri prijateljske utakmice kako bi se što bolje pripremili za nastavak prvenstva.

- Izuzetno su me svi lepo prihvatili u klubu i drago mi je da sam ovde. Nisam još imao prilike da treniram sa momcima, ali sam na internetu pogledao hajlajtse sa poslednjih nekoliko utakmica. Mislim da Spartak ima kvalitetne fudbalere, došao sam da im pomognem. Znam koje su ambicije kluba, nadam se da ćemo stvoriti dobru atmosferu i zajedno ostvariti ciljeve - rekao je Ado.

Reč je o reprezentativcu Gane, a do skoro je igrao i Ligu šampiona i pobeđivao Real u dresu moldavskog kluba. Stoga će Ado zasigurno predstavljati kapitalno pojačanje za Subotičane, ali čini se i ne dovoljno privlačno za Zvezdu jer je reč o fudbaleru koji već neko vreme ne igra takmičarski fudbal.

U 2021. godini je u dresu Šerifa bio starter na svih 12 evropskih utakmica, a protiv Real Madrida je odigrao obe utakmice od početka do kraja. Ado je u 2022. godini u prvenstvu Moldavije odigrao svega dve utakmice, dok ove sezone nije odigrao niti jedan meč za tu ekipu. Za sve je kriva nedisciplina igrača, zbog koje je "sklonjen u stranu".

Pre Šerifa, igrao je za slovačku Senicu tri sezone, gde je došao iz Majti Kosmosa.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.