BIVŠI IGRAČ PARTIZANA KATEGORIČAN: "Vlahović ima jak mentalitet, suludo bi bilo da sedi na klupi"!
Dušan Vlahović, Foto: Profimedia

nema dilemu

BIVŠI IGRAČ PARTIZANA KATEGORIČAN: "Vlahović ima jak mentalitet, suludo bi bilo da sedi na klupi"!

Govoreći o italijanskom fudbalu Valeri Božinov pomenuo je i Luku Jovića

Objavljeno: 11:44h

Bivši bugarski reprezentativac Valeri Božinov koji je igrao za Juventus u sezoni 2006/2007, ali i sa Dušanom Vlahovićem u Partizanu od 2015. do 2017. godine pričao je za italijanski Tutomerkato o srpskom fudbaleru.

Božinov smatra da je srpski fudbaler jedan od onih koji moraju da se osećaju dobro da bi briljirali na terenu.

- Vlahović mnogo nedostaje Juventusu. To je očito. Imao sam povrede prepona i znam koliko bole. Bukvalno, ne možeš da treniraš. Nadam se da će se uskoro upotpunosti oporaviti, to bih voleo i zbog njega, a i zbog Juventusa. Siguran sam da će dati svoj doprinos čim se vrati jer ima jak mentalitet. Suludo bi bilo da sedi na klupi ili igra ako nije potpuno spreman. On je jedan od onih koji moraju da se osećaju dobro da bi briljirali na terenu - jasan je slavni Bugarin.

1 / 3 Foto: EPA/Alessandro DI Marco

Božinov je pohvalno pričao o treneru Alegriju, bez obzira na veliki broj negativnih komentara pre Svetskog prvenstva. Govoreći o italijanskom fudbalu, bivši as Partizana i Juventusa dotakao se i Fiorentine, a pomenuo je i Luku Jovića.

- Fiorentina još pronalazi svoj pravi put po odlasku Vlahovića. Znamo koliko je Vlahović doprinosio dobrim rezultatima. Tu je sada Jović, međutim on je potpuno drugačiji napadač. Nema ni kontinuitet utakmica, pa je potrebno vreme, samim tim i strpljenje. Jović se dokazao u Nemačkoj, pa verujem da će i u Italiji. Sad je beskorisno kritikovati - rekao je Božinov.

Valeri Božinov ove godine će napuniti 37 godina i zanimljivo još nije zvanično okončao igračku karijeru. Trenutno je u nižerazrednom klubu iz svoje Sofije, a ujedno i pomaže Mladenu Krstajiću u nacionalnom timu Bugarske.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.