ZVEZDA BLIZU BOMBE: Velikani se otimali oko njega, hteo da igra za ALBANIJU, crveno-beli ga se dočepali!
Piter Olajinka, Foto: EPA/Martin Divisek

opa

ZVEZDA BLIZU BOMBE: Velikani se otimali oko njega, hteo da igra za ALBANIJU, crveno-beli ga se dočepali!

Ugovor mu ističe ovog leta i žure da ga unovče kako ne bi otišao za džabe

Objavljeno:

Crvena zvezda je i dalje u aktivnoj potrazi za pojačanjima, prvenstveno se poslednjih dana govori o ofanzivnom delu tima.

Najnovija informacija je da su crveno-beli blizu dogovora sa Piterom Olajinkom, krilnim napadačem Slavije iz Praga, prenosi Mocartsport.

Nigerijac (27) je poslednjih sezona skrenuo pažnju mnogih većih evropskih klubova odličnim partijama za prvaka Češke pre svega u Ligi Evrope, ali i u Ligi šampiona 2019/2020. kada su bili u grupnoj fazi sa Interom, Barselonom i Borusijom Dortmund.

Džaner Osmanpaša, Piter Olajinka
foto: EPA/Martin Divisek

Olajinka je do sada odigrao 169 utakmica za praške "crveno-bele" i postigao 43 gola, uz 23 asistencije. Bio je jedna od glavnih vedeta u pohodu na tri titule nacionalnog šampiona.

U dosadašnjoj karijeri, Olajinka je stalno napredovao, a proboj je napravio u Albaniji. Stigao je u Bilis 2012. i odmah skrenuo pažnju svojim talentom, pa ga se 2014. domogao Skenderbeg, ali uz mnogo peripetija. Naime, Nigerijac je prvo dogovorio transfer u rivalski Kukeši, čiji predsednik ga je potom prijavio policiji zbog kršenja ugovora.

Piter Olajinka
foto: EPA/Sebastian Nogier

Posle odrađene suspenzije, Olajinka je zablistao u Skenderbegu i pokrenula se inicijativa da postane prvi stranac u reprezentaciji Albanije, na šta je on bio spreman. Ipak, 2019. je dobio poziv iz domovine i prihvatio ga.

Iz Albanije je 2016. prešao u Gent za 1.1 milion evra, a dve godine kasnije je stigao u Slaviju za 3.2 miliona evra. Ugovor mu ističe ovog leta i Česi žure da ga unovče kako ne bi otišao za džabe, a igrača žele i španski klubovi, dok je prošle zime dovođen u vezu sa Fenerbahčeom.

Piter Olajinka bi, ako dođe u Zvezdu, pojačao konkurenciju na mestu levog krilnog gde uglavnom igra, a karaktertišu ga brzi dirblinzi i proboji i najviše podseća na Vilfrida Zahu iz Kristal Palasa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.