FSS učestvovao u pravljenju plana o unapređenju fudbala!
Foto: Filip Plavčić

MNOGO IDEJA

FSS učestvovao u pravljenju plana o unapređenju fudbala!

Kako je saopštio FSS na svom sajtu, ideja samita je da se u nizu sastanaka, sa manje formalnosti a više diskusije i dijaloga, unapredi razvoj fudbala na svim kontinentima
Objavljeno:

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović prisustvuje dvodnevnom samitu nacionalnih federacija Medjunarodne fudbalske federacije u Dohi o unapredjenju i razvoju fudbala na svim kontinentima i uključivanju saveza u donošenje odluka. Kako je saopštio FSS na svom sajtu, ideja samita je da se u nizu sastanaka, sa manje formalnosti a više diskusije i dijaloga, unapredi razvoj fudbala na svim kontinentima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Cilj je da se Savezi više uključe u kreiranje politikeFIFA i donošenje odluka i teži se ka otvorenijoj razmeni mišljenja koja bi ubrzala realizaciju novih projekata. Zbog velikog broja članica svetske kuće fudbala dolazak predstavnika organizovan je po grupama, pa su sastanku sa predsednikom FIFA Djanijem Infantinom, generalnim sekretarom Fatmom Samurom i ostalim članovima FIFA, osim Šurbatovića prisustvovali i rukovodioci iz Švedske, Ukrajine, Litvanije, Danske, Kipra, Bosne i Hercegovine, Nigerije, Katara, Sirije, Uzbekistana, Jemena, Iraka. Na sastanku se razgovaralo o formatu Svetskog prvenstva 2026. godine, razvoju bazičnog i ženskog fudbala, kao i takmičenju mladjih kategorija. Kako se navodi, FIFA ne želi da zapostavi nijedan aspekt fudbala i u koordinaciji sa UEFA u narednim godinama planira brojne projekte koji će fudbal na svim nivoima učiniti bolje organizovanim i pristupačnijim u svim delovima sveta.

BONUS VIDEO - Mogli bi da kupe celu Srbiju: 10 NAJBOGATIJIH SVETSKI SPORTISTA

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.