"BLIZU JE SELIDBE U TURSKU, A DRUGI MOŽDA ODE U ŠVAJCARSKU"... Terzić o Zvezdinim strancima i mlađim snagama
Sportski direktor Mitar Mrkela i generalni direktor Zvezdan Terzić, Foto: FK Crvena zvezda

OTVORENO!

"BLIZU JE SELIDBE U TURSKU, A DRUGI MOŽDA ODE U ŠVAJCARSKU"... Terzić o Zvezdinim strancima i mlađim snagama

Osvajač dve duple krune zaredom u našem fudbalu poslao je Nikolu Stankovića i Nikolu Kneževića na pozajmicu u kruševački Napredak

Objavljeno:

Reprezentativac Malija (30 nastupa i šest pogodaka), osvajač Kupa Francuske prošle sezone, sve je to Kalifa Kulibali (31).

Ipak, Afrikanac nije opravdao očekivanja u Crvenoj zvezdi u koju je stigao 29. avgusta 2022. godine i postigao je jedan gol na sedam utakmica.

Kalifa Kulibali
Kalifa Kulibalifoto: FK Crvena zvezda

Brže nego što se činilo, šampion Srbije i Kulibali će se rastati, a sve je otkrio generalni direktor kluba sa Marakane, Zvezdan Terzić.

- Javio se klub iz Tuske. Hoće da ga pozajmi na šest meseci. Postoji dobra šansa da on više ne bude sa nama - rekao je Terzić.

Kalifa Kulibali, Ibrahim Mustafa i Vuk Bogdanović
Kalifa Kulibali, Ibrahim Mustafa i Vuk Bogdanovićfoto: Starsport©

Osvajač dve duple krune zaredom u našem fudbalu poslao je Nikolu Kneževića i Nikolu Stankovića na pozajmicu u kruševački Napredak.

Nikola Stanković (levo)
Nikola Stanković (levo)foto: FOTO: FK Crvena zvezda

Kada govorimo o privremenim odlascima još mladih igrača, očekuje se da to uradi Nikola Mituljikić koji je imao odličnih šest meseci u Grafičaru.

To će biti prvi put u karijeri da će se razdvojiti od rođenog brata blizanca Jovana koji je takođe bio sjajan u dresu razvojnoj tima Crvene zvezde.

Sportski direktor Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić
Sportski direktor Mitar Mrkela i Zvezdan Terzićfoto: FK Crvena zvezda

- Oni su blizanci. Hteli smo da napravimo jednu lepu priču i zajedno ih uvedemo u prvi tim. Međutim, zbog velike povezanosti moraćemo da ih razdvojimo. Možda smo već zakasnili sa tim činom. Svi psiholozi i socijalozi će vam reći da je za blizance najbolje da se razdvoje - istakao je Terzić.

Crveno-beli aktivirali su opciju produžetka ugovora sa Sekuom Sanogom, dok Benu saradnja ističe na leto.

Seku Sanogo
Seku Sanogofoto: Facebook/FK Crvena zvezda

- Jeste Sanogo produžio ugovor, ali postoji mogućnost da se vrati u Švajcarsku. Sa njim smo obavili neke razgovore. Benu ističe ugovor u junu, on je najbolji stranac u Zvezdinoj novijoj istoriji. Zaslužuje maksimalan respekt. Moraćemo sa njim da budemo senzibilni kada budemo vodili razgovor - zaključio je generalni direktor šampiona Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.