PRVI ODLAZAK IZ PARTIZANA: Mladi fudbaler karijeru nastavlja u Turskoj!
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport

NAPUŠTA HUMSKU

PRVI ODLAZAK IZ PARTIZANA: Mladi fudbaler karijeru nastavlja u Turskoj!

Nikola Terzić je prošao sve papirološke prepreke i stavio potpis na ugovor sa Bandirmasporom

Objavljeno: 20:05h

Prvi fudbaler koji u zimskom prelaznom roku napušta Partizan je Nikola Terzić.

Mladi krilni napadač karijeru nastavlja u Turskoj, gde će u narednih šest meseci, do kraja takmičarske sezone, biti član Bandirmaspora, člana druge lige, saznaje Telegraf.

Terzić je tokom današnjeg poslepodneva prošao sve papirološke prepreke i stavio potpis na ugovor. Radi se zapravo o pozajmici sa otkupom, koji iznosi 500.000 evra i koji će biti aktiviran ukoliko Nikola Terzić bude igrački ispunio očekivanja novih poslodavaca, ali i ukoliko njemu pomenuti klub i liga “legnu” na pravi način.

Crno-beli, ali i sam Terzić su se složili sa idejom o pozajmici iz razloga što mladi fudbaler ove sezone nema toliko prostora kao u prvoj godini kada je iz IMT-a stigao u Humsku, a kada je ispunjavao uslov bonus fudbalera i ostavio veoma dobar utisak pod palicom Aleksandra Stanojevića.

Nikola Terzić
foto: Starsport©

Međutim, stvari su se od leta promenile, jer je iznad svega “prerastao” status bonusa, a zatim je na poziciju desnog krila koju najčešće pokriva stigao Fuseni Dijabate, koji je, kasnije se ispostavilo, postao najdominantniji fudbaler u Superligi.

Otuda je i minutaža Nikole Terzića “splasla”, dobijao je priliku mahom kao rezervni fudbaler, ali daleko manje nego u prvoj sezoni, pa je prirodno i sam poželeo da nađe sredinu u kojoj će imati igrački kontinuitet. Bandirmaspor se javio nedavno, izložio plan klubu, samom igraču i njegovom zastupniku Veselinu Mutavdžiću, pa je posle konsultacija odlučeno da je to u ovom momentu možda i najbolje rešenje, jer Partizan pride ima ideju o angažovanju još jednog krilnog napadača, internacionalca (Dolev Haziza je opcija broj jedan) i pitanje je koliko bi mladi igrač tek u tim okolnostima imao prostora.

Pomenuti turski drugoligaš se nalazi na četvrtom mestu na tabeli, ali sa jasnim ambicijama da se domogne elitnog ranga na kraju sezone i otuda su pojačanje potražili u Partizanu i to u liku Nikole Terzića.

Podsetimo, Terzić je u Partizan stigao iz IMT, ali kao igrač pod ugovorom sa Čukaričkim. Kako je silno želeo među crno-bele, njegovi agenti su “brđanima” isplatili izlazno obeštećenje, pa klub iz Humske nije imao nikakav trošak, a sada je u poziciji, ako sve tri strane budu zadovoljne, da u junu zaradi pola miliona evra.

U tekućoj sezoni, Terzić je za Partizan odigrao 12 mečeva, upisao gol i asistenciju, a u međuvremenu je postao i mladi reprezentativac Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.