MITROVIĆ OTVORENO: "Navijam za Partizan, ali poštujem Crvenu zvezdu"!
Aleksandar Mitrović, Foto: EPA/Frederik Varfjell

GOVORIO O BROJNIM TEMAMA

MITROVIĆ OTVORENO: "Navijam za Partizan, ali poštujem Crvenu zvezdu"!

Golgeter Fulama i srpske reprezentacije pričao je i o tome koliko njegova porodica prati utakmice koje igra

Objavljeno: 14:53h

Aleksandar Mitrović je najbolji strelac u istoriji Srbije. Postigao je 52 gola, ali nije samo iz tog razloga obožavan u našoj zemlji.

Odrastao je u Partizanu, doneo klubu ozbiljan novac od transfera u Anderleht (pet miliona), nikada nije krio pripadnost crno-belim bojama, često je bio i na košarkaškim utakmicama, a veliko poštovanje ima i od navijača Crvene zvezde. Jednostavno, ne možete da ne volite Mitrogola, koji je baš na tu temu dao intervju za Sportski žurnal.

– Ja volim i navijam za Partizan od malih nogu, ali poštujem i Zvezdu i mnogo mojih prijatelja, kumova igrali su u Zvezdi. Imam poštovanje za Zvezdu, Zvezdinu istoriju i navijače i sve što je od mene u superlativu je – rekao je Mitrović za Žurnal.

Golgetera Fulama pričao je i koliko njegova porodica prati utakmice koje igra. Naravno, sin Luka je već navijač Partizana, ali je otkrio da ga nije forsirao... – Sin obavezno, a ćerka zavisi od raspoloženja, da li preko tv kod kuće ili na stadionu. Anastasija se tek rodila... Podrazumeva se, Luka navija za Partizan. Ali, nisam ga forsira, sam je rekao Partizan. Ni mene u porodici nisu silili "E, moraš da navijaš za Partizan". To imaš u sebi, kad pogledaš utakmicu i jednostavno zavoliš ili ne. Nikad ne bih kupio detetu dres da bi ga na takav način privoleo da navija za nekoga. Ni sam nisam tako postao partizanovac.

Kako kaže, u sinu vidi sebe kada je bio dete. – Voli fudbal, ima talenta... Bože zdravlja, talenat je pet odsto, ostalo rad. Ako bude želeo da igra fudbal, moraće da ima mnogo odricanja, rada... Nek je živ i zdrav... Ovo je sve lepo, ali je put krvav do nivoa na kojem se vidi šta si napravio – završio je Mitrović.

Srpski napadač Aleksandar Mitrović osvrnuo se još jednom na Mundijal u Kataru. On Svetsko prvenstvo nije dočekao spreman, pošto je gotovo mesec dana bio van terena zbog povrede.

- Mi smo to malo krili... Dve nedelje bio sam u Srbiji, bukvalno na štakama nedelju dana. Kad sam ostavio štake, išao sam na terapije, radio sam sa svojim fizioterapeutom od osam ujutru do četiri-pet uveče. Celi dan sam se trudio. Bilo je pitanje da li ću ili neću moći! Imao sam naprsnuće... Dva naprsnuća! Postavljalo se pitanje da li će zarasti?! Na kraju su zarasle, ne baš potpuno - rekao je Mitrović.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.