MAROKANSKI HEROJ PONIŽEN NAKON MUNDIJALA: Vratio se u klub i doživeo PRAVI KOŠMAR
Selim Amalah, Foto: EPA/Ronald Wittek

SUROVO

MAROKANSKI HEROJ PONIŽEN NAKON MUNDIJALA: Vratio se u klub i doživeo PRAVI KOŠMAR

Ovo nije ni prvi ni poslednji slučaj

Objavljeno:

Nekoliko reprezentativaca Maroka oduševili su sjajnim nastupima na Svetskom prvenstvu gde su dogurali do polufinala, a među njima je i Selim Amalah, jedno od glavnih imena njihove reprezentacije.

Marokanci su oduševili sve ljubitelje fudbala sjajnim nastupima na Svetskom prvenstvu u Katru gde su dogurali do polufinala, a među njima je i Selim Amalah, jedan od glavnih imena Maroka koji je osvojio četvrto mesto.

Veznjak Standarda iz Liježa bio je u grupi igrača koje je novi selektor Maroka Valid Regragi najviše koristio.

Selim je nastupio na sedam utakmica u Kataru, uključujući pobede u osmini finala te u četvrtfinalu. Ostvario je san budući da je ovo bio najveći uspeh Maroka ikad na Svetskim prvenstvima, kao i cele Afrike. No, po povratku u Belgiju fudbaler je doživeo razočaranje.

Naime, Amalahov ugovor ističe u julu, a od 1. januara slobodan je za pregovore sa drugim klubovima zbog čega je ponižen. Belgijski klub Standard se nadao da će uspeti da ga prodaju i na njemu zarade ogromnu svotu novaca, ali do toga, čini se, neće doći jer su Marokanca prebacili u drugi tim.

- Odlučili smo Selima Amalaha i još trojicu igrača da pošaljemo u B tim. Nećemo učiniti ništa da povećamo tržišnu vrednost igrača koji će besplatno otići', otvoreno je priznao Pijer Loht, predsednik Standarda.

Ovom je odlukom takođe je razočaran i trener Roni Deila jer je ostao bez jednog od svojih ključnih igrača, ali je ipak odlučio da poštuje klupsku odluku. 'To je stvarno tužno. Selim je bio jedan od naših najboljih igrača u utakmicama koje je igrao pre Svetskog prvenstva, ali morate imati na umu određene vrednosti i ponekad donositi teške odluke. Klub određuje smer u kojem će se ići', kazao je Deila.

Pre Svetskog prvenstva fudbaler je odigrao devet ligaških utakmica u kojima je postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju, ali na proljeće očito može zaboraviti na profesionalni fudbal.

Ovo nije ni prvi ni poslednji slučaj gde se klubovi odluče da odstane igrače iz prvog tima samo zato što im ističu ugovori.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.