FUDBALSKI BOG JE SAGRADIO SEBI OLIMP: Mesijeva kuća u obliku lopte oduzima dah, a iz vazduha je kao broj 10! (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube/TheRichest, EPA/Abir Sultan

VELELEPNA PALATA

FUDBALSKI BOG JE SAGRADIO SEBI OLIMP: Mesijeva kuća u obliku lopte oduzima dah, a iz vazduha je kao broj 10! (FOTO)

Za mnoge najbolji fudbaler u istoriji poseduje nebrojena velelepna imanja i nekretnine, ali jedno se ipak izdvaja

Objavljeno:

Lionel Mesi je ostvario san od kog je umalo odustao kada se nakratko 2016. povukao iz reprezentacije Argentine. Šest godina kasnije rekao je da će mu Svetsko prvenstvo u Kataru biti poslednji Mundijal i uspeo je da ga konačno osvoji.

Ubrzo zatim je produžio ugovor sa Pari Sen Žermenom do 2024. godine, klubom kome je sigurno zahvalan što su mu dopuštali odmor kad mu je bio potreban - sve jer je SP bilo apsolutni piroritet. Sada će to biti san navijača PSŽ-a - osvajanje Lige šampiona.

Produžavanjem ugovora sa pariskim "Svecima", Leo Mesi je oduvao glasine da bi mogao da se vrati u Barselonu i Španiju, gde se i danas nalazi jedan od njegovih domova, koji je opet u centru pažnje medija nakon što je Mesi ispisao istoriju sa "Gaučosima".

Lionel Mesi
foto: EPA/Tolga Bozoglu

Za mnoge najbolji fudbaler u istoriji poseduje nebrojena velelepna imanja i nekretnine, ali jedno se ipak izdvaja.

U predgrađu Barselone po imenu Kasteldefels, nalazila se ogromna vila koju je Mesi 2009. kupio za dva miliona evra. Od tada je potrošio dodatnih šest miliona na renoviranje veličanstvenog prebivališta. Lionelova palata je udaljena samo nekoliko minuta vožnje od fudbalskog stadiona Kamp Nou. Prelepa katalonska brda i obala Mediterana mogu se videti sa mnogih otvorenih terasa i velikih panoramskih prozora Mesijevog doma.

U pitanju je ekološki koncept vile koji je dizajniran specijalno za Lionela Mesija, a delo je španskog arhitekte Luisa de Garida. Inspirisan Mesijem, kreirao je koncept kuće ispunjen asocijacijama na poznatog fudbalera.

Unutar Mesijeve vile naći ćete elegantne drvene podne daske i nameštaj tamne boje oraha. Vila ima kućni bioskop, teretanu, privatni spa centar, bazen, pa čak i teren za mali fudbal. Leo uživa u opuštanju na terasi svoje vile sa prijateljima i porodicom - zanosnom suprugom Antonelom koju ste izabrali za najlepšu na Mundijalu i sinovima Mateom, Tijagom i Ćirom.

Opšta šema boja sastoji se od nijansi bež i braon, sa podovima kestena koji se uklapaju sa nameštajem od tamno-svetlog oraha.

Ali to nije sve. Dok je sama struktura okrugla, ostatak parcele izgleda poput fudbalskog terena podeljenog na dva dela - prvi ! Takođe, sa strukturom ispred glavnog objekta, iz vazduha ova kuća izgleda kao broj 10 – broj na drese poznatog fudbalera u Argentini i nekad u Barseloni - i zato se zove One-Zero Eco-House.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/TheRichest

Inače, uz sve što je njemu i njegovoj porodici potrebno u io oko ove palate, Mesi ima i zagrantovani mir od paparaca. Naime, ovo imanje je jedino u Španiji koje letelice ne smeju da nadleću...

Kraljevski, nema šta...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.