BRAZIL DOVODI LEGENDU ZA SELEKTORA! Odbio ih Anćeloti, ali na meti je trostruki osvajač Lige šampiona (FOTO)
Karlo Anćeloti sa peharom Lige šampiona, Foto: EPA/Javier Lizon

ŽELJA STRANI TRENER

BRAZIL DOVODI LEGENDU ZA SELEKTORA! Odbio ih Anćeloti, ali na meti je trostruki osvajač Lige šampiona (FOTO)

Vicešampion Južne Amerike nema šefa stuke pošto je posle ispadanja sa Svetskog prvenstva u Kataru u četvrtfinalu Tite dao ostavku

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Brazila eliminisana je sa Svetskog prvenstva u Kataru u četvrtfinalu posle poraza na penale od Hrvatske.

Posle te utakmice, tadašnji selektor Tite podneo je ostavku i od tada traju spekulacije ko će ga zameniti na klupi vicešampiona Južne Amerike.

Nejmar i Tite
Nejmar i Titefoto: EPA/Georgi Licovski

Francuski "Ekip" prenosi da Brazilska fudbalska konfederacija (CBF) na mestu šefa struke želi stranca i da je prvi izbor Karlo Anćeloti.

Ipak, Italijan ne želi da napusti Real Madrid, a kao prvi kandidat isplivao je legendarni Zinedin Zidan (50), zanimljivo bivši trener "kraljevskog kluba".

Karlo Anćeloti
Karlo Anćelotifoto: EPA/Peter Powel

- Čelnici CBF smatraju da je Zidan idealan kandidat za klupu reprezentacije, koja nije ispunila očekivanja na Mundijalu u Kataru. Oni su impresionirani Zidanovim rezultatima u prethodnom periodu. Francuski trener je favorit za selektora pošto je od 2021. godine bez angažmana kada je napustio Real - navodi francuski list.

Zinedin Zidan
Zinedin Zidanfoto: Reuter/Andrew Boyers

"Ekip" podseća da je popularni Zizu trebalo da preuzme "trikolore" od 2023. godine, ali su čelnici FS Francuske odlučili da ne menjaju selektora.

Tačnije, da produže ugovor selektoru Didijeu Dešanu sa željom da pokuša da osvoji Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

Didije Dešan
Didije Dešanfoto: EPA/RONALD WITTEK

Kada govorimo o Zidanu, on je od 2016. do 2018. godine, a potom od 2019. do 2021. godine vodio Real Madrid i osvojio 11 trofeja (Tri Lige šampiona u nizu).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.