PRIČA O CRKVI U KOJOJ ĆE BITI SAHRANJEN SINIŠA MIHAJLOVIĆ: Jedna stvar je čini DRUGAČIJOM OD OSTALIH!
Bazilika u Rimu, Foto: Kurir

ZANIMLJIVO

PRIČA O CRKVI U KOJOJ ĆE BITI SAHRANJEN SINIŠA MIHAJLOVIĆ: Jedna stvar je čini DRUGAČIJOM OD OSTALIH!

Poruke podrške u njegovom ozdravljenju stizale su sa različitih strana

Objavljeno: 11:07h

Proslavljeni fudbaler i trener Siniša Mihajlović (54) izgubio je najvažniju životnu bitku, a ovog ponedeljka od 11 sati u baziliki "Santa Maria degli Angeli e dei Martiri" u Rimu počeće pomen za sportskog velikana.

Kako su vlasti u glavnom gradu Italije ranije saopštile, zbog velikog broja ljudi koji će doći da oda počast fudbalskoj legendi, parkiranje u zonama oko bazilike nije dozvoljeno, kao ni duze zadržavanje vozila oko nje.

Kada je reč o samom mestu, crkva Santa Maria degli Angeli sagrađena je u 16. Veku, a glavni arhitekta bio je Mikelanđelo Buenaroti.

Bazilika Svete Marije od anđela i mučenika je titularna renesansna crkva i sagrađena je unutar srušenog frigidarijuma rimskih kupatila Dioklecijana na Trgu Republike.

Za izgradnju su korišćeni postojeći zidovi jednog dela kupatila što ovu crkvu upravo čini drugačijom od ostalih.

1 / 6 Foto: Kurir

Godine 1561 projekat građevine je poveren čuvenom Mikelanđelu koji je te iste godine napunio 86 godina. Na ovom projektu je radio do svoje smrti koja je usledila 1564 godine i nije dočekao završetak radova. Baziliku je završio njegov učenik, koji je u određenoj meri izmenio izvorni dizajn. Dodatne promene su nastajale tokom vremena ali je još uvek moguće videti oroginalne delove Mikelanđelovog rada.

Poslednjih godina crkva se koristi za opela za mnoge poznate ličnosti.

Da podsetimo, Mihajlović se dosta dugo od 2019. godine borio sa leukemijom, uspevao je da je pobedi i da se vrati trenerskom poslu, ali se bolest nažalost ponovo vratila i zadala jak, bolan udarac.

Poruke podrške u njegovom ozdravljenju stizale su sa različitih strana, od njegovih bivših klubova, saigrača, članova porodice... Na veliku tugu i žalost, Siniša nije izdržao.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.