"NAJPAMETNIJEM ČOVEKU NA SVETU JE ISPRAN MOZAK, SAD DAJE NAJGLUPLJE IZJAVE!" - Stole udario na "Profesora"!
Stole Solbaken, Foto: EPA/Anders Kjaerbye

pogodio ga u živac

"NAJPAMETNIJEM ČOVEKU NA SVETU JE ISPRAN MOZAK, SAD DAJE NAJGLUPLJE IZJAVE!" - Stole udario na "Profesora"!

Francuz je dao kontroverzan, ali po svemu sudeći tačan komentar posle grupne faze

Objavljeno:

Selektor Norveške, Stole Solbaken, rekao je da je Arsenu Vengeru "ispran mozak" u svom radu za FIFA, nakon kritika bivšeg menadžera Arsenala na račun timova zbog političkih demonstracija tokom Svetskog prvenstva u Kataru.

Venger, koji je od 2019. godine na čelu FIFA odbora za globalni razvoj fudbala, kontroverzno je sugerisao da su timovi koji su zauzeli politički stav na turniru kasnije podbacili na terenu.

Francuz, koji je tokom svog boravka u Arsenalu dobio nadimak "Profesor", sada je kritikovan od strane Solbakena koji je, govoreći za norveški kanal TV 2, optužio Vengera da je davao "glupe izjave" u svojoj ulozi u FIFA-i, navodeći njegovu podršku Svetskom prvenstvu u Kataru i podršku da se turnir pretvori u dvogodišnji događaj.

Stole Solbaken
Stole Solbakenfoto: Starsport©

- Strašno je videti da je najpametnijem čoveku na svetu, Arsenu Vengeru, na koga su se ugledali godinama, nekako ispran mozak i da sada daje najgluplje izjave - rekao je Solbaken.

- Zastrašujuće je sa svim ljudima na koje smo se godinama ugledali u svetu fudbala. Trenutno se dešava polarizacija i bojim se da će se pogoršati.

Venger je dao kontroverzan, ali po svemu sudeći tačan komentar posle grupne faze, s tim što se njegovo viđenje doživljavalo kao kritika protiv Nemačke i Danske, koje su obe imale loš učinak na Mundijalu a više su se bavile politikom nego fudbalom, a i ranije su otvoreno govorile o ljudskim pravima u visoko konzervativnoj zalivskoj zemlji.

Arsen Venger
foto: Profimedia

- Znate, kada idete na Svetsko prvenstvo, znate da ne smete da izgubite prvu utakmicu. Timovi koji imaju iskustvo nastupanja na ovakvim turnirima, poput Francuske i Engleske, odigrali su dobro u prvoj utakmici - rekao je Venger.

- Timovi koji su bili psihički spremni, sa razmišljanjem da se fokusiraju na takmičenje, a ne na političke demonstracije.

Nemačka nije uspela da se kvalifikuje u nokaut fazu i doživela je šokantan poraz od Japana rezultatom 1:2, dok je Danska uprkos briljantnim kvalifikacijama u Kataru potpuno podbacila i završila na dnu Grupe D, iza Francuske, Australije i Tunisa.

Fudbalska reprezentacija Nemačke
foto: Profimedia

Solbaken je ranije tvrdio da fudbal nije učinio dovoljno da spreči Katar da bude domaćin Svetskog prvenstva, usred kontroverzi oko tretmana radnika migranata, LGBTQ zajednice i ljudskih prava.

Norveška je bila među najglasnijim nacijama protiv turnira koji se održava u Kataru, a predsednica Fudbalskog saveza zemlje Liz Klavenes kritikovala je odluku da se turnir dodeli zalivskoj naciji ranije ove godine.

Reprezentacija Norveške je takođe nosila protestne majice uoči kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ranije ove godine.

(Espreso/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.