DŽAKA DOLAZI U SRBIJU: Švajcarcima Beograd neizbežna opcija, sve se više plaše duela sa tzv. Kosovom
Granit Džaka, Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

ne znaju šta da rade

DŽAKA DOLAZI U SRBIJU: Švajcarcima Beograd neizbežna opcija, sve se više plaše duela sa tzv. Kosovom

Zato je sekretar Brajter imao spreman odgovor

Objavljeno:

Švajcarska je neslavno završila učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru. Šestica od Portugala i te kako boli "sajdžije", sramotni poraz u osmini finala je poništio i trijumf nad Srbijom u grupi.

Međutim, tamošnji mediji su se već okrenuli novom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Najpoznatiji tabloid "Blik" veoma brine politička situacija na teritorijama na kojima će gostovati. Između ostalog, nije još poznato gde će se igrati meč Švajcarske i Belorusije (pod delimičnim sankcijama UEFA zbog rata u Ukrajini), a sada je duel i sa tzv. Kosovom u magli.

Situacija je već danima vrlo napeta na Kosovu i Metohiji i švajcarski tabloid ide toliko daleko da već razmišlja o tome da li će političke tenzije uticati na meč u septembru 2023. godine.

Interesantno je da ih prvi duel u kvalifikacijama čeka 25. marta protiv Belorusije i da UEFA još nije odlučila gde će se susret odigrati. Kao i u Ligi nacija, Belorusija će verovatno morati na neutralni teren (igrali u Novom Sadu), a "Blik" čak spominje da bi meč mogao da se odigra u Beogradu. To je potvrdio i njihov generalni sekretar Robert Brajter:

Granit Džaka, Fudbalska reprezentacija Švajcarske, Svetsko prvenstvo u Kataru
foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

- Trenutno ne znamo ni gde će se utakmica sa Belorusijom igrati. Jedna od opcija je Kipar, ali očigledno i srpska prestonica Beograd. Zapravo, Belorusija je utakmice u Ligi nacija već igrala u Srbiji. Svakako bi se utakmica u Beogradu igrala bez prisustva navijača - rekao je Brajter, verovatno svestan svih provokacija koje je Granit DŽaka napravio tokom i posle meča sa Srbijom na Svetskom prvenstvu, zbog čega bi bio vrlo nepoželjan u Srbiji.

Zbog svega onoga što radi Granit DŽaka, posebno kontroverzan će biti meč protiv tzv. Kosova, za koje je mogao da igra - i odbio je, ali devet meseci unapred već se priča o tome da li će meč zbog političkih tenzija i krize biti odigran. Reklo bi se da čak i Švajcarci "pripremaju teren" da izbegnu nove kontroverze...

Zato je sekretar Brajter imao spreman odgovor na preuranjenu teoriju "Blika": "Verujemo u UEFA i pratićemo kako se situacija na Balkanu razvija. Nemamo šta da kažemo trenutno na to".

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.