FRANCUSKA U OGROMNOM PROBLEMU: Mbapeu stradao skočni zglob?
Fudbalska reprezentacija Francuske, Foto: EPA/Friedemann Vogel

POVREDA!

FRANCUSKA U OGROMNOM PROBLEMU: Mbapeu stradao skočni zglob?

Brzonogi ofanzivac se i pre Mundijala žalio na ovu povredu

Objavljeno: 19:31h

Gotovo rutinska pobeda Francuske nad Poljskom u osmini finala nosi sa sobom i određenu cenu. Kako javljaju francuski mediji Kilijan Mbape propustio je ekipni trening u utorak popodne, a izveštači sa lica mesta kažu da su najboljeg igrača Francuske videli kako u pratnji lekara reprezentacije odlazi na fizikalnu terapiju.

Prema prvim informacijama, dvostrukom strelcu stradao je skočni zglob. Zbog toga je prva tema konferencije za novinare po prolazu u četvrtfinale bio zdravstveni status Mbapea.

Iako zvaničnih informacija još nema, iz Dohe stižu vesti da se brzonogi ofanzivac se još i pre Mundijala žalio na povredu skočnog zgloba, mada tada bol nije bio ozbiljniji.

Fudbalska reprezentacija Francuske, Kilijan Mbape, Osman Dembele, Antoan Grizman, Benžamin Pavar
foto: EPA/ FRIEDEMANN VOGEL

Iz stručnog štaba branioca svetske titule samo su kratko prokomentarisali da se radi o klasičnom oporavku posle trijumfa i velikih napora.

Ipak, nelagodnost za Didijea Dešana, što potvrđuju pisanja uglednih medija iz Francuske. On je sa lekarskim timom imao duge konsultacije kako bi se na pravi način pristupilo oporavku najboljeg igrača. Ostatak ekipe radio je normalno na stadionu Jasim bin Hamad u Dohi. Trening je počeo uz istezanje i lagani džoging.

Utakmica protiv Engleske u četvrtfinalu je za četiri dana (subota, 20.00), ali bar u ovom trenutku nema dileme da će Mbape biti u postavi.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.