OVO DO SADA NIKADA NISU URADILI: Zvezda uvodi novitete na zimskim pripremama, evo o čemu se radi!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

interesantno

OVO DO SADA NIKADA NISU URADILI: Zvezda uvodi novitete na zimskim pripremama, evo o čemu se radi!

Odlazak šampiona u zimsku bazu u Turskoj zakazan je za 8. januar

Objavljeno:

Jesenji šampion i branilac titule Crvene zvezda odavno je definisala zimske planove i prozivku zakazala za početak januara, te će od 2. dana 2023. godine krenuti sa lekarskim pregledima, a dva dana kasnije i sa punim trenažnim procesom. Ipak, takav plan i program važi samo za iskusnije igrače imajući u vidu da je Miloš Milojević poseban program odredio mlađim članovima igračkog kadra.

Stručni štab crveno-belih doneo je odluku da talentovani fudbaleri sa obavezama krenu od 20. decembra i kao uvertiru u timski rad odrade poseban program pripreme. Poslednji dani 2022. godine prema pomenutom planu rezervisani su za individualni i rad u manjim grupama mladih igrača sa ciljem da unaprede igru i stepen fizičke spreme.

Imajući u vidu da su u oštroj konkurenciji najmlađi članovi igračkog kadra Zvezde uglavnom imali poteškoća da se nametnu za značajniju minutažu, predviđeni trenežni proces koji će im biti posebno prilagođen trebali bi da doprinese ideji da u prolećnom delu sezone dobiju zapaženiju ulogu.

FK Crvena zvezda, Aleksandar Katai, Fudbaleri Crvene zvezde
foto: Starsport©

Tako će se na terenima u Ljutice Bogdana već od 20. decembra naći igrači poput Lazara i Veljka Nikolića, Stefana Mitrovića, Nikole Stankovića, Nemanje Motike, Stefana Lekovića i Jovana Mijatovića, pojačani igračima koji su skrenuli pažnju na pozajmicama poput braće Jovana i Nikole Mitujikić.

Činjenica da crveno-beli u nastavak trke ulaze sa deset bodova prednosti u odnosu na Partizan, nagoveštava prostor za više minuta mladim igračima u drugom delu sezone koja kao ulog nosi direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a u kojoj meri će personalizovani program doprineti Zvezdinim biserima Milojević i njegovi saradnici će moći da procene već od početka januara kada tim počne sa radom punom parom.

Odlazak šampiona u zimsku bazu u Turskoj zakazan je za 8. januar, a povratak iz Beleka je predviđen tri nedelje kasnije, odnosno 27. januara. Prvi izazov u nastavku Mozzart Bet Superlige Zvezdu očekuje prvog februarskog vikenda kada na stadionu Rajko Mitić gostuje Vojvodina.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.