HRVATSKI TRENER OŠTAR PREMA SRBIJI! "Fudbal nas uči, ali njih malo sporije"
Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: Dado Đilas

ŽESTOKO!

HRVATSKI TRENER OŠTAR PREMA SRBIJI! "Fudbal nas uči, ali njih malo sporije"

Tomislav Stipić osvrnuo se na čitavu situaciju u finišu meča sa Švajcarcima

Objavljeno: 13:53h

Trener Tomislav Stipić je u analizi za hrvatske medije naveo da nije srećan što gleda određene scene u reprezentaciji Srbije i da je više očekivao od Orlova na Mundijalu u svakom pogledu.

On se osvrnuo na čitavu situaciju u finišu meča sa Švajcarcima kada Granit Džaka izazvao skoro čitavu srpsku selekciju da reaguje na provokacije.

- Pre svega, fudbal nas uči, nekad polako, ali nas uči i daje nam nove trendove. Ili mi je najveće razočarenje ili sramota to s našim susedima, Srbijom. Celokupna ta slika, ta prezentacija nas odvraća od idealne slike, od fudbala, odbija nas to ponašanje na terenu i uz teren - rekao je on.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Sport, Fudbal
foto: EPA/RONALD WITTEK

Pored toga on je podsetio na nekoliko navodnih skandala za koje su bili odgovorni srpski fudbaleri za vreme Jugoslavije.

- To mi je neka vrsta razočaranja. Malo sam se udubio u istoriju i video da je 1974. bilo nešto s kopačkama, 1990. alkohol, 2006. tuča, 2022. navodno žene… Fudbal nas uči, ali njih malo sporije i nekako mi ostaju magnet za neke stvari gde oni gube fokus, a ne stave prioritet na rezultat i zajedništvo - istakao je trener Tomislav Stipić.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.