TADIĆ O TEORIJAMA ZAVERE: "Nikad bolja atmosfera, veliko je zajedništvo među igračima"
Dušan Tadić, Foto: Starsport©

obraćanje naciji!

TADIĆ O TEORIJAMA ZAVERE: "Nikad bolja atmosfera, veliko je zajedništvo među igračima"

Kapiten je odgovorio i na pitanje kako je ekipa reagovala na remi sa Kamerunom

Objavljeno: 16:18h

U utorak je održana prva konferencija za novinare fudbalske reprezentacije Srbije posle remija sa Kamerunom. Javnosti su se obratili kapiten Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić.

Bila je velika tenzija na poslednjem meču, kako ćete se nositi sa tim?

- Mislim da samo treba da se fokusiramo na fudbal, da pokažemo da igramo bolji fudbal od njih, pa ko je bolji neka prođe dalje. Mislim da su i njihovi i naši igrači navikli na taj pristak, pitanje je samo ko će bolje da iznese taj pritisak i ko će igrati bolji fudbal - poručio je Tadić.

Tadića su upitali o samopouzdanju u ekipi.

- Samopouzdanje nam daje ovih godinu i po dana koliko smo zajedno sa selektorom Stojkovićem, igrali smo dobar fudbal, pobeđivali smo utakmice, i kada nismo pobeđivali igrali smo dobro, sjajna je atmosfera i veliko je zajedništvo među igračima, to nam daje samopozdanje - istakao je Tadić.

Kako je ekipa reagovala na remi sa Kamerunom?

- Sigurno da je teško jer si vodio 3:1 i nisi zadovoljan kada si igrao nerešeno. Stvorili smo veliki broj šansi, naravno da golove koje smo primili ne smeju da nam se dešavaju, ali to počinje i od veznog reda i odbrane. Svi smo čekali kako će da završi meč sa Brazilom, to nam je popravilo utisak, treba nam pobeda u poslednjem kolu - rekao je Tadić.

Sergej Milinković Savić, Dušan Tadić
foto: Starsport©

Niste se povlačili, da li je odluka selektora ili vaša da krenete napred?

- Protivnik je promenio, počeli su da igraju 4-2-4, imali smo par situacija da smo morali da idemo ka golu, mogli smo da damo četvrti i peti gol, nismo to učinili, morali smo bolje da se organizujemo, da imamo kontrolu kako stojimo i da kontrolišemo njihove igrače koji su se kockali, ostajali su gore, trebalo je da među nama na terenu bude bolja komunikacija da ne dođe do takve situacije - rekao je Tadić.

Nefudbalsko pitanje, u Srbiji su se pojavile teorije zavere o devojkama, odnosima sa selektorom i da li kao kapiten znaš ima li problema?

- Nikad bolja atmosfera nije bila između igrača, stvorio se miks između igrača, držimo se zajedno, to je to, samo treba da ostanemo zajedno do kraja.

Da li si kao kapiten okupio ekipu?

- Pričali smo posle utakmice malo, rekli smo da se nadamo da ćemo doći u situaciju da zavisi od nas, pričamo o svim mogućim detaljima, sve je u našim rukama, treba da se stisnemo i da donesemo pobedu.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.