CRVENO, PLAVO, BELO - NE VREDI: Srbija NE MOŽE da pobedi Afrikance na Mundijalima - prethodna 2 puta smo ISPALI!
Detalji sa SP 2006, 2010. i 2022., Foto: EPA/Peter Kneffel, EPA/ACHIM SCHEIDEMANN, EPA/Tolga Bozoglu

najteže protiv autsajdera

CRVENO, PLAVO, BELO - NE VREDI: Srbija NE MOŽE da pobedi Afrikance na Mundijalima - prethodna 2 puta smo ISPALI!

Valjda ispadamo samo kad izgubimo od Afrikanaca, ne i kad remiziramo...

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Fudbalska reprezenatacija Srbije se bori da po prvi put u ovom veku, dakle ne samo otkako nastupa pod imenom "Srbija", izbori nokaut fazu Svetskog prvenstva u fudbalu.

Dva od ta tri puta nam je za najslabijeg rivala u grupi važila afrička selekcija, ali je nijednom nismo pobedili. Sada se to ponovilo, a "Orlovima" preti i novo ispadanje do kog se nadamo da ovog puta ipak neće doći.

Najpre smo se kvalifikovali za SP 2006. kao Srbija i Crna Gora, kada smo ispali već posle dva kola zbog poraza od Argentine i Holandije, a isto se desilo i Obali Slonovače pa je tad meč sa njima bio za čast. Nismo je odbranili jer smo ispustili 2.0 i izgubili 2:3. Na tom meču smo igrali u plavim majicama dresova.

Saša Ilić, Didije Zokora
foto: EPA-EFE/KIM LUDBROOK

U Južnoj Africi 2010. sve je počelo sa dosta grešaka i porazom od Gane 0:1, uzvratili smo iznenađujućim trijumfom nad Nemačkom, ali je sve palo u vodu protiv Australije - 1:2. U kobnom meču protiv Gane, igrači su bili u crvenim majicama - crveno-plavo-bela kombinacija.

Miloš Krasić, Kevin Prins Boateng
foto: EPA/ACHIM SCHEIDEMANN

A sada se desio remi (bar nije opet poraz) sa Kamerunom, u kom su naši igrali u belim dresovima. Valjda ispadamo samo kad izgubimo od Afrikanaca, ne i kad remiziramo...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.