VELIKI BES U KAMERUNU NE PRESTAJE! Neredi isped porodične kuće Emboloa! (VIDEO)
Protesti u Kamerunu, Foto: Printscreen/Twitter/Gen_Buhar

RUŽNE SCENE!

VELIKI BES U KAMERUNU NE PRESTAJE! Neredi isped porodične kuće Emboloa! (VIDEO)

Na prvi pogled nije bilo toliko opasno, ali je svakako neprijatno

Objavljeno: 19:42h

Čim je smestio loptu iza leđa Andrea Onane podigao je Bril Embolo ruke u znak poštovanja i izvinjenja što je dao gol rođenima. Kamerunac u dresu reprezentacije Švajcarske presudio je sunarodnicima i izazvao toliki gnev da ne prestaje ni dva dana posle premijerne utakmice Grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Oličen je u činjenici da je porodična kuća Emboloa u Juandeu kamenovana tokom protesta organizovanih u znak „izdaje“ kako Kamerunci tumače pogodak 25-godišnjeg centarfora Monaka. Psovke, nezadovoljstvo, nekoliko kamenica... Na prvi pogled nije bilo toliko opasno, ali je svakako neprijatno u mestu rođenja momka koji je mogao da igra za Kamerun, a izabrao je drugi tim.

- Ostavite mi sina na miru - zavapila je Žermen Embolo, majka centarfora koji je ni kriv, ni dužan, u centru pažnje.

- Švajcarska ga je fudbalski odgajila i on je samo obavio posao za tu državu, a vi (Kamerunci, op. au), umesto da i sami trenirate talente, samo se bavite smicalicama. Morate da date određenu sumu novca kako biste bili u Utopiji (kompanija koja se bavi pi-arom Samuela Etoa, aktuelnog predsednika tamošnjeg fudbalskog saveza) dok Švajcarci obrazuju moje dete - rekla je Žermen Embolo.

Nije gospođa Žermen prva koja je digla glas protiv Samjuela Etoa, velike zvezde, ali i čoveka na čiji račun pljušti sve više kritika kad je reč o organizaciji saveza u kome su uvek prisutni lomovi. Možda je ta nestabilnost jedan od razloga što je Bril Embolo ostao dosledan ideji da posle svih mlađih reprezentativnih selekcija Švajcarske ostane u državi gde je godinama igrao za Bazel.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.