TERZIĆ PROGOVORIO O BJEKOVIĆU: To što on radi je NEDOPUSTIVO!
Terzić i Bjeković, Foto: Starsport

bez dlake na jeziku!

TERZIĆ PROGOVORIO O BJEKOVIĆU: To što on radi je NEDOPUSTIVO!

Generalni direktor Zvezde izneo razloge protiv postavljanja Bjekovića za prvog čoveka FSS-a

Objavljeno:

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, prokomentarisao je i Nenada Bjekovića.

Bjeković je bio jedini kandidat na izbornoj skupštini u Fudbalskom savezu Srbije, ali nije uspeo da obezbedi većinu.

Protiv njegovog izbora bio je upravo i Zvezdan Terzić.

- Mislili su da može kako mali Perica zamišlja, ali nije u redu, sportski, korektno. Izašao je Zečević na Skupštinu i rekao da nisam izlazio iz njegove kancelariju. Pa mi to tražimo od Bjekovića da dođe kod nas i kaže, ovo je naš plan i program. Mi smo profesionalci, naš interes je Zvezda, a kroz to vodimo interes o srpskom fudbalu. Zvezda je svojim rezultatima doprinela da se 25 miliona distribuira klubovima Superlige. Zvezda je odgovornim, dobrim radom pomogla srpski fudbal. Imamo pet predstavnika, direktno u Ligu šampiona… - rekao je Terzić i dodao:

Zvezda Terzić
Zvezda Terzićfoto: Starsport©

- Srpski fudbal ima mnogo benefita od Zvezde. Nema kluba i tima u Srbiji koji nema nekog igrača iz omladinskog tima Zvezde. Zvezda je najveći klub u Srbiji, sa 60% naroda koji navija. Ne može da se preskače Zvezda ili Partizan kada se bira FSS-a. Bez Zvezde? Mora da se ispoštuje neka ljudskost, procedura. Neko da dođe u Zvezdu i kaže koji je plan i program. Za godinu i po dana Nenad Bjeković nijednom nije došao u Zvezdu, to je nedopustivo. Potpuno je potcenjen najveći klub u Srbiji. Uradili smo sve da napravimo opstrukciju, poslali smo dopis da se 15 dana pred Mundijal bavimo izborom predsednika. Želimo reprezentaciji sve najbolje, naš Strahinja je tamo, uspeh reprezentacije bi pomogao i Zvezdi.

Nastavio je Terzić da priča o Savezu.

Nenad Bjeković
Nenad Bjekovićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Može predsednik Saveza da dođe iz Partizana ili Vojvodine, ali mora da bude kohezivni faktor. Da okupi sve kulture, sve klubove, a ne vidim sa ljudske ili sportske strane gde je Zvezde pogrešila. Pokazali smo da se Zvezda ne može preskakati, kao što ne može Vojvodina ili Partizan. Fudbalski sistem u Srbiji ne može tako da funkcioniše. Kako nije sramota Nenada Bjekovića da stavi potpis ispod one liste? Čovek koji je 50 godina u fudbalu. Ko god kaže nešto protiv Bjekovića, taj nije u pravu. Bio je igrač, kapiten, direktor Partizana… Dobar je za Partizan, ali ovi isti koji brane lik i delo nisu mu dali da bude predsednik FKP. I sada ne valja za FKP, ali valja za Savez. I došli da nas ubeđuju. Ne bih se više bavio Savezom, ako uspe reprezentacija, to je i uspeh Zvezde. Predsednik ne mora da dođe iz Zvezde, ali nije u redu da u organima Saveza nema niko iz našeg kluba. Da budemo izopšteni iz svega.

Kao potencijalni kandidat na novoj izbornoj skupštini spominje se Branislav Nedimović, bivši ministar poljoprivrede.

- Ne bih komentarisao potencijalne kandidate - kazao je Terzić.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.