RAPSODIJA SRPSKIH FUDBALERA U SERIJI A! Jović heroj Fiorentine, Radonjić "namestio" isključenje Stankoviću
Luka Jović, Foto: EPA/Claudio Giovannini

srbi STRELCI U POBEDAMA SVOJIH TIMOVA

RAPSODIJA SRPSKIH FUDBALERA U SERIJI A! Jović heroj Fiorentine, Radonjić "namestio" isključenje Stankoviću

Fiorentina,Torino i Inter ostvarili pobede u 14. kolu Serije A

Objavljeno: 23:20h

Sjajan učinak srpskih fudbalera širom Evrope može da raduje Dragana Stojkovića Piksija pred početak Svetskog prvenstva u fudbalu.

Nemanja Radonjić je pogodio u pobedi Torina nad Sampdorijom 2:0, dok je Luka Jović bio precizan u trijumfu Fiorentine nad Salernitanom 2:1. Takođe, u okviru 14. kola Serije A, Inter je demolirao Bolonju sa 6:1.

Radonjić je u 29. minutu postigao spektakularan pogodak za 1:0 protiv Stankovićeve Sampdorije.

Srpski as je bio učesnik akcije i kod drugog gola Torina u 59. minutu. On je lepo odložio loptu za Vojvodu, ovaj sa leve strane zavrnuo za Nikolu Vlašića, koji je udarcem iz okreta sa 7-8 metara matirao golmana Audera.

Upravo je nakon drugog pogotka domaćih, Stanković izgubio živce i uputio niz psovki prema sudiji Davidu Masi, a onda je usledio isključenje.

Inače, osim Radonjića, starter u dresu Torina je i bio i golman Vanja Milinković-Savić, dok je Saša Lukić na poštedi zbog povrede. Filip Đuričić je počeo u timu Dejana Stankovića, a Gabijadini ga je zamenio u 68. minutu.

Torino je sada deveti na tabeli sa 20 bodova, dok je Samdorija pretposlednja 19. sa šest bodova, što je četiri boda ispod "crte".

Luka Jović je heroj Fiorentine. Ušao je u igru u 77. minutu pri rezultatu 1:1 i srušio Salernitanu golom u 82. minutu. On je vešto izbegao ofsajd zamku, ušunjao se iza leđa defanzivcima Salernitane, sačekao perfektan pas Saponare i onda iz neposredne blizine zakucao loptu u mrežu.

Pre toga je domaća "Viola" povela preko Bonaventure u 15. minutu, a gol za tim iz Salerna dao je Dia u 55.

Fiorentina je deseta sa 20 bodova, a Salernitana poziciju ispod sa bodom manje.

Bolonja je golom Likojanisa šokirala "Meacu" u 22. minutu, ali to je samo razljutilo igrače Intera, koji nisu zaboravili kako im je Bolonja "ukrala" titulu prošle sezone i pomogla Milanu. Usledila je prava kanonada. Dvostruki strelac bio je Dimarko, a po jednom su pogađali Džeko, Martinez, Čalhanoglu i Gosens.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.