MNOGI NE ZNAJU OVO O FUSENIJU DIJABATEU: Prosto je NEVEROVATNO
Fuseni Dijabate retko daje golove u prvenstvu, Foto: Starsport©

zanimljivo

MNOGI NE ZNAJU OVO O FUSENIJU DIJABATEU: Prosto je NEVEROVATNO

Logika nalaže drugačije, ali...

Objavljeno:

Desna strana navale Partizana kao da je začarana u Mozzart Bet Superligi. U prethodnom prvenstvu Lazar Marković nije dao nijedan gol na srpskim terenima, potom se otisnuo u Tursku, odatle je došao Fuseni Dijabate, a ni on se još nije „upisao“ na mečevima „domaćice“.

Ostale su još dve utakmice da popravi utisak u 2022, međutim, deluje kako novajliji iz Trabzona ne prija da igra po srpskim terenima. U prilog tome činjenica da je na gostovanju u Bačkoj Topoli prebacio granicu od 1.000 minuta bez pogotka u granicama države. Za stranca dovedenog da pravi razliku – alarmantno.

Prošlo je već 15 mečeva na kojima je Malijac uglavnom redovno igrao, a još se nije deslo da zatrese mrežu. Dok blista u Evropi i jedan od najboljih strelaca u Ligi konferencije (četiri gola) dotle se muči u prvenstvu, dueli sa Spartakom (u četvrtak, odložen meč sedmog kola) i Novim Pazarom (nedelja) biće prilike za prvenac, pre nego što sezona stane usled Mundijala u Kataru.

Fuseni Dijabate u Ligi Konferencija
Fuseni Dijabate u Ligi Konferencijafoto: Starsport©

Dijabate nije dao gol tačno 1.082 minuta u Mozzart Bet Superligi što otvara prostor za polemiku. Logika nalaže da će lakše poentirati u slabijem takmičenju od evropskog, došao je iz lige koja je jača od naše, prošlo je i dovoljno vremena da se prilagodio na zakonitosti ovdašnjeg fudbala, a opet je jedan od stranaca koji najduže čeka da pogodi u borbi za bodove. Na drugom kraju skale je utisak da bivši član Trabzona nema u Mozzart Bet Superligi nema dovoljno prostora kao na međunarodnim okršajima, jer je i odbrane Slovackog, Nice i Kelna u u grupnoj, a Hamruna i pre toga AEK-a iz Larnake matirao na nepostavljenu defanzivu rivala, gde su od izražaja dolazile njegove brzinske sposobnosti. Na sve to valja dodati da čak ni Grobari ne mogu da se sete njegovog velikog promašaja, šanse koju nije iskoristio. Košarkšakim rečnikom, Fuseni ne troši mnogo lopti, ali u savremenom fudbalu isto tako bitno je potvrđivati se na svakom meču, jer se onaj od juče već zaboravlja.

Fuseni Dijabate
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Zato nije mali broj onih kojima se čini da ponekad Fuseni Dijabate živi na starim zaslugama, golovima u Evropi, a da pomalo zapostavlja domaće takmičenje, da na utakmicama ponekad deluje nedovoljno motivisano ili zainteresovano. Mada i takav može da se pohvali da je pet puta asistirao, počev od premijere Gordana Petrića na „Karađorđu“ kad je namestio gol Svetozaru Markoviću. Niko ne može da garantuje da bi Partizan dobio večiti derbi ili slavio nad Javorom, ali da je tad Fuseni Dijabate bio produktivniji šanse Parnog valjka za titulu bile bi veće.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.