POTENCIJALNI RIVALI PARTIZANA U PLEJ-OFU: Zvučna imena, ali ima i poželjnih protivnika
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport©

partizan izborio evropsko proleće

POTENCIJALNI RIVALI PARTIZANA U PLEJ-OFU: Zvučna imena, ali ima i poželjnih protivnika

Žreb je zakazan za ponedeljak

Objavljeno:

Fudbalerima Partizana je izmaklo prvo mesto u grupi nakon remija sa ekipom Slovackog 1:1, pa će crno-beli igrati plej-of za osminu finala Lige konferencija.

Tamo ga čekaju trećeplasirani timovi iz grupne faze Lige Evrope. Neka ozbiljna imena, ali i neki rivali protiv kojih bi crno-beli bili favorit.

Najzvučnije ime je svakako Lacio koji je posle poraza u Roterdamu i ludog raspleta u grupi pao u baraž za ligu konferencije iako su sva četiri tima završili sa istim brojem bodova.

Tu je i evropski veteran Braga koji je ispala u grupi sa dva Uniona, kao i turski šampion Trabzon koji je bez Evrope ostavio Crvenu zvezdu. Mogući rival je i Karabag, kao i Partizanov letošnji dželat iz kvalifikacija za Ligu Evrope, kiparski AEK iz Larnake.

FK Partizan
foto: Starsport©

Na papriu, kao dva najlakša rivala izgledaju norveški Bode i moldavski Šerif. Spisak mogućih rivala zatvara bugarski Ludogorec koji je u jakoj grupi sa Betisom i Romom zauzeo treće mesto iako je bio na pragu senzacije u Rimu i osvajanja drugog mesta kojim bi Vučicu poslao u takmičenje ispod.

Partizan će dakle igrati plej-of za osminu finala, a ako prođe nekog od pomenutih osam protivnika, onda ga čekaju pobednici grupa od kojih samo neće moči da izvuče Nicu sa kojom je bio u grupi. Preostalih sedam potencijalnih rivala su Bašakšehir, Vest Hem, Viljareal, AZ Alkmar, Jurgorden, Sivas i Slovan. Sve to je Partizan mogao da izbegne da je večeras savladao Slovacko…

Žreb za šesnaestinu finala Lige konferencija održaće se već narednog ponedeljka, 7. novembra.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.