PREDSTAVNICI FIFE I UEFE POHVALILI BJEKOVIĆEV POTEZ: Izrazio bih divljenje zbog načina na koji se poneo!
Luka Nikola, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

reči pohvale

PREDSTAVNICI FIFE I UEFE POHVALILI BJEKOVIĆEV POTEZ: Izrazio bih divljenje zbog načina na koji se poneo!

Zahvaljujući reformama u kontekstu upravljanja u toku prošle godine, FSS ima jak temelj za sve sa čime će se susresti u narednom periodu

Objavljeno:

Luka Nikola, predstavnik UEFA, izrazio je divljenje potezom Nenada Bjekovića koji je odustao od kandidature za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

- Dobre vesti su da danas imamo kvorum i da Skupština FSS može da se održi, što je prvi put od novembra od kako je usvojen novi Statut FSS. Prvi put u ovom sastavu i kompoziciji, u skladu sa novim Statutom. Svedoci smo donetih odluka od strane Skupštine. Posebno bih hteo da skrenem pažnju na odluku Nenada Bjekovića da povuče kandidaturu. Izrazio bih divljenje zbog načina na koji se poneo u toj situaciji. Povlačenjem te kandidature, znači da će morati da budu održani novi izbori u skladu sa Statutom - rekao je Nikola.

Kako je rekao, FSS je neophodna smirenost pred Mundijal u Kataru. - Zahvaljujući reformama u kontekstu upravljanja u toku prošle godine, FSS ima jak temelj za sve sa čime će se susresti u narednom periodu. Biće mu potrebna smirenost u predstojećem čeriodu. Gospodin Jovan Šurbatović i njegov tim odradili su sjajan posao sa A timom, ženskim fudbalom, futsalom... Najvažnije je to što selektor Dragan Stojković radi sa svojim "orlovima", kao i ono što ih čeka za tri nedelje na SP - istakao je Nikola.

Najavio je da će iz Evropske kuće fudbala ostati uz naš savez.

- Mi iz UEFA ćemo nastaviti da stojimo rame uz rame sa FSS, a nakon SP ćemo pratiti izborni proces i biti tu da damo ekspertizu u svakom pogledu. Trenutno je najvažnije da Srbija se dobro prikaže na Mundijalu, ali pošto sam ja Švajcarac, tu sam pristrasan. Kao i 2018. godine, bićemo u istoj grupi sa Brazilom, a moja želja je da se nađemo sa Srbijom u nokaut fazi, a onda je sve moguće - zaključio je Nikola.

Nenad Bjeković
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Pred novinarima je govorio i Erhan Mamadov ispred FIFA.

- Ovom prilikom vam čestitam što se Srbija kvalifikovala za Katar, koji počinje za tri nedelje. Reprezentacija je bila nepobediva protiv Portugalije, ali i protiv Azerbejdžana, odakle ja dolazim. Nisam to hteo da pomenem, ali moram kad je već isto učinio moj kolega iz UEFA. Želim vam puno sreće i uspeha na SP. Mi iz FIFA smo takođe zadovoljni ženskim timom i fudbalom koji podržava FSS. Svedočili smo istorijske pobedi nad Nemačkom 3:2, što je sigurno pravi 'bum' za srpski ženski fudbal i takav uspeh privlači i nove investicije - rekao je Mamadov.

Osvrnuo se i na jučerašnje događaje.

- Juče nismo imali kvorum, ali danas ga imamo i to je sve urađeno. Zajedno sa kolegom iz UEFA želim da naglasim da srpski fudbal ima stabilnost i da se u naredne tri nedelje do početka SP pridržava odredaba iz Statuta. FIFA će nastaviti da podržava fudbal u Srbiji i nadam se da će fudbal nastaviti da bude globalno zastupljen - zaključio je Mamadov.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.