BRAJTON ŠOKIRAO ČELSI NA SVOM TERENU: Totalni preokret Totenhema na Vitaliti stadionu, Njukasl nastavlja da melje!
Novi gol Trosara, Foto: EPA/Andy Rain

premijer liga 12. kolo

BRAJTON ŠOKIRAO ČELSI NA SVOM TERENU: Totalni preokret Totenhema na Vitaliti stadionu, Njukasl nastavlja da melje!

U centru pažnje danas je bio povratak Grejema Potera, koji je sa Čelsijem gostovao Brajtonu

Objavljeno: 18:17h

Fudbaleri Čelsija doživeli su prvi poraz pod palicom Grejema Potera, pošto su u gostima izgubili od Brajtona rezultatom 3:1, dok je Totenhem je posle preokreta pobedio Bornmut - 3:2, a Njukasl razbio i Aston Vilu - 4:0.

U centru pažnje danas je bio povratak Grejema Potera, koji je sa Čelsijem gostovao Brajtonu i doživeo prvi poraz na klupi "plavaca".

Već u petom minutu maestralni Trosard je iskoristio asistenciju Mitome i savladao Kepu za 1:0. Novi šok za Čelsi usledio je već u 14. minutu kada je Loftus-Čik postigao autogol za 2:0.

Čelsi je nakon drugog gola imao nekoliko prilika, preko Galagera, Pulišića i ponovo Galagera, ali je golman Sančez bio maestralan.

Tu nije bio kraj nevoljama za Čelsi, pošto je u 42. minutu Čaloba posle povratne Estupinjana takođe pogodio Kepinu mrežu za 3:0!

FK Brajton
foto: EPA/Andy Rain

Čelsi je uspeo da se vrati u meč odmah na startu drugog poluvremena, Galager je prelepo centrirao, a Haverc glavom smanjio na 3:1.

Ipak, u nadoknadi vremena, Gros je naleteo na jedan odbitak za ogromnih 4:1 i pravi šamar De Zerbija za Potera, što je ujedno i prva pobeda Italijana na klupi "galebova".

Poput Čelsija, i Totenhem je doživeo pravi šok u prvom poluvremenu u Bornmutu, ali je na kraju slavio rezultatom 3:2.

Mur je pogodio za 1:0 u 22. minutu, a isti igrač je duplirao prednost "trešnjica" u 50. minutu.

Ipak, Totenhem je i pored loše igre uspeo da se vrati u meč. U 57. minutu Hejbjerg je proigrao Sesenjona za 2:1, da bi u 73. Dejvis posle Perišićevog kornera glavom izjednačio na 2:2.

Kada se činilo da će Totenhem osvojiti makar bod, posle još jednog kornera i odbitka, Bentankur je pogodio za 2:3 i veliko slavlje gostiju.

Njukasl je pokazao da je prava senzacija ove sezone, pošto je kao domaćin razbio i Aston Vilu rezultatom 4:0!

FK Njukasl
foto: EPA/Peter Powell

Blistao je neverovatni Vilson koji je postigao dva gola i asistirao za još dva!

U nadoknadi prvog poluvremena Vilson je bio precizan iz penala, pošto je prethodno rukom igrao Ešli Jang.

U drugom delu usledila je prava katastrofa za Vilu. Vilson je u 56. minutu iskoristio prelep centaršut Tripijea, a u 59. je šutirao, a na odbijenu naleteo Žoelinton za 3:0.

Sve je bilo gotovo u 67. mnutu kada je sjajni Almiron nastavio svoju golgetersku seriju, posle Vilsonovog dodavanja pogodio je za 4:0.

U preostalim mečevima, Vulvsi su uspeli konačno da dođu do boda, na gostovanju Brentfordu - 1:1, dok je Kristal Palas pobedio kao domaćin ekipu Sautempton - 1:0.

Na meču Brentford - Vulverhemtpon pogađali su Mi i Ruben Neveš, a onda je u nadoknadi Dijego Košta u svom stilu zbog udaranja zaradio crveni karton.

U pobedi Palasa strelac je bio Eduar, a Luka Milivojević je posle dužeg vremena odigrao 90 minuta u PL.

Standings provided by Sofascore

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.