POBEDA U NICI PARTIZAN VODI U OSMINU FINALA: Crno-beli imaju ČIST put do proleća u Evropi, RAČUNICA je jasna!
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport©

kalkulacije

POBEDA U NICI PARTIZAN VODI U OSMINU FINALA: Crno-beli imaju ČIST put do proleća u Evropi, RAČUNICA je jasna!

Eventualna pobeda u Nici donela bi crno-belima i određene novčane benefite

Objavljeno: 17:28h

Fudbaleri Partizana igraju utakmicu 5. kola Lige konferencija protiv Nice na obali Sredozemnog mora.

Crno-beli su do sada osvojili osam bodova u grupi D, i trenutno su na prvom mestu, dok večerašnji rival je na drugom sa pet. Keln i Slovacko su trenutno sa četiri boda i dele mesto broj tri.

Da je neko neposredno po okončanju žreba grupa za Ligu konferencija rekao da će Partizan biti u prilici da kolo pre kraja grupne faze imati priliku da obezbedi proleće u Evropi, malo ko bi im u to poverovao.

Evo kako do toga može da dođe

FK Partizan
foto: Starsport©

Računica za ekipu Gordana Petrića je jasna, ukoliko pobede obezbediće proleće u Evropi po drugi put zaredom, i ne samo to. Grupu će završiti sa prvog mesta, što ih automatski šalje u osminu finala Lige konfrencija.

Ukoliko ipak na Alijanc Rivijeri Partizan odigra nerešeno sa Nicom, onda će morati da gleda utakmicu u Češkoj, i da prati dešavanja na tom meču. Crno-belima bi najviše odogovaralo kada bi rezultat na tom meču bio nerešen, u tom slučaju bi Partizan takođe prošao dalje s tim da bi u poslenjem kolu na svom terenu protiv Slovackog se borio za prvo mesto u grupi.

Moramo uzeti u obzir i mogućnost da Partizan izgubi u Nici. I tad će biti veoma bitno kako će se završiti duel druge dve ekipe iz grupe. Najmanje bi odgovaralo da pobedu odnese ekipa Slovackog koja bi u tom slučaju u Humskoj za sedam dana mogla i da izbaci Partizan iz daljeg takmičenja u Ligi konferencija. Međutim i tada bi isto bilo bitno kako će se završiti utakmica između Kelna i Nice.

Da pojednostavimo stvari. Ukoliko Partizan u naredne dve utakmice, makar na jednom ostvari pobedu proćiće u narednu fazu Lige konferencija.

FK Partizan, FK Keln, Fudbal
foto: Starsport

Eventualna pobeda u Nici donela bi crno-belima i određene novčane benefite. Partizan bi ako slavi osvojio 1.175.000 evra (pobeda se vrednuje sa 500.000 €, premija za osvanje grupe je 650.000 €, a učešće u 1/8 finala se vrednuje sa 600.000 €).

A da li će to ostvariti već večeras ostaje nam da vidimo...

(Espreso/Srđan Novaković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.