BRAZILSKO ČUDO, ZVEZDINO DETE SA DRUGE PLANETE I NOVI BUFON! Menadžeri, ovo su buduće zvezde fudbala (VIDEO/FOTO)
Foto: Društvene mreže

top 10 fm23 vunderkindova

BRAZILSKO ČUDO, ZVEZDINO DETE SA DRUGE PLANETE I NOVI BUFON! Menadžeri, ovo su buduće zvezde fudbala (VIDEO/FOTO)

Četiri Norvežanina dominiraju, tu su i tri predstavnika "karioka" i po jedan Italijan, Portugalac i Srbin

Objavljeno: 17:13h

Fudbal menadžer jedna je od najpopularnijih fudbalskih igrica na svetu jer u njima čovek na najbolji način može da prikaže svoje sposobnosti trenera.

Igra koja vas stavlja u poziciju da samo na prelazne rokove, pripreme i analizu protivnika u prvenstvu i Evropi potrošite sate i sate.

TRENER TRABZONA ĆE KUPITI SINU DRES ZVEZDINOG ASA! Jednom pogađajte koga!

Naravno, Fudbal menadžer je sastavni deo mog života, imam 23 godine, ali to je zavisnost koja traje i traje, i verujem da će trajati još dugo godina.

Novi FM23 izlazi u 8. novembru, a ja sam se potrudio da svim "kolegama trenerima" koji ne idu iz kuće zbog ove igre pomognem sa listom od deset najboljih vunderkindova (talentovanih fudbalera) u igrici.

Endrik - Napadač - Palmeiras

Prvo mesto bez konkurencije zauzima napadač brazilskog velikana Palmeirasa Endrik Felipe Moreira de Sousa ili jednostavno Endrik - Novi Pele?

Rođen je 21. jula 2006. godine u Braziliji i sa samo 16 godina odigrao je četiri utakmice i postigao jedan gol za Palmerias i oborio dva rekorda.

Novi Pele?
Novi Pele?foto: EPA/Fernando Bizerra

Prvi je kada je debitovao 6. oktobra 2022. godine i tako je sa 16 godina, dva meseca i 16 dana postao najmlađi u istoriji "verdaa".

Samo 19 dana kasnije, sa 16 godina i 97 dana matirao je golmana Atletiko Paranensea i postao najmlađi strelac u istoriji brazilske Serije A.

Jovan Šljivić - Ofanzivni/Centralni vezni - Crvena zvezda/Grafičar

Maestro sa loptom i jedini Srbin na ovoj listi. Sa samo 17 godina budućnost reprezentacije naše zemlje i Crvene zvezde.

Rođeni Kruševljanin trenutno je na pozajmici u Grafičaru i ove sezone odigrao je 12 utakmica u Prvoj ligi Srbije i dao četiri gola uz tri asistencije.

Jovan Šljivić (desno) na utakmici Rada i Grafičara
Jovan Šljivić (desno) na utakmici Rada i Grafičarafoto: Starsport©

Jovan već poseduje odlične tehničke i mentalne osobine u igrici, a možete ga kupiti za 210.000 evra kolika je vrednost u igrici.

Tobijas Gulliksen - Ofanzivni vezista/Desnokrilo - Stromsgodset

Pari Sen Žermen, Barselona, Mančester siti, Real Madrid, Bajern Minhen... Sve su to klubovi koji prate narednog junaka naše priče, a to je Tobijas Gulliksen.

Norveški vezista ima 18 godina, brani boje matičnog Stromsgodseta, a odlikuje ga to što može da bude i ofanzivni vezista i desni krilni napadač.

Raspon njegove cene ide od samo 200.000 evra do dva miliona i verovatno gledamo u novog Martina Odegarda.

Hristos Zafeiris - Sve pozicije u veznom redu - Haugesund

I dalje ostajemo u Norveškoj, ali ovoga puta smo u Haugesundu i godinu dana starijem Hristos Zafeirisu. Rođeni Atinjanin preselio se u Skandinaviju sa devet godina i od tada njegovi jaki atributi za sredinu terena rastu iz dana u dan.

Kao i Gulliksen može se pohvaliti da pokriva više pozicija, ali kod grčkog đaka je to slučaj sa veznim redom i koštaće vas najviše četiri miliona evra.

Elia Kaprile - Golman - Bari

Prvi i jedini golman sa ove liste. Ime mu je Elia Kaprile, ima 21 godinu, a školovao se u Kjevu iz Verone i Lids junajtedu.

Uvek sam voleo da imam dobrog čuvara mreže i pod uslovom da je mlad, a na mnogim forumima prenose da Bari ima dostojnog naslednika Điđija Bufona.

Dobio naslednika? Đanluiđi Bufon
Dobio naslednika? Đanluiđi Bufonfoto: Profimedia

Vredi samo 500.000 evra, a predviđanja idu i do toga da će za par godina smeniti Donarumu i postati prvi golman Italije.

Žoao Gomes - Centralni vezni - Flamengo

Ukoliko krećete sejv sa Zvezdom ili Partizanom, o ovom momku odmah prestanite da razmišljate pošto vredi 20.000.000 evra.

Žoao Gomes je centralni vezni Flamenga, ima 21 godinu, a ima senzacionalne atribute u svim oblastima koje su važne za igrača na njegovoj poziciji.

Vitor Roke - Sve pozicije u napadu - Atletiko Paranense

Maksimalna ocena u FM-u je 20, a ovaj momak ima 13 za dribling, pribranost i odlučnost i 14 za ubrzanje i još vrhuskih atributa.

Pokriva sve ofanzivne pozicije, Brazilac je i sa 17 godina deluje da Atletiko Paranense u Vitoru Roki ima "zlatnu koku" sa cenom od sedam miliona.

Filip Roningen Jorgensen - Defanzivni i centralni vezista - Od

Opet smo u Norveškoj, a sada u FK Odu. Sledeći veliki potencijal je Filip Roningen Jorgensen (20).

Centračni vezista izgledao kao sjajna perspektiva sa 20 godina, a cena mu varira od 100.000 do 3.700.000 evra.

Žoao Veloso - Desetka - Benfika

Žoao Veloso je ona stara, čista portugalska desetka, a sa 17 godina blagosloven je vrhunskim atributima.

Benfika će sigurno na njemu odlično zaraditi, početna vrednost mu je oko šest miliona evra, a igrom podseća na čuvenog Deka.

Andreas Šjelderup - Levo krilo/Napadač - Nordšeland

U novom FM23 pokucajte ka danskoj ligi jer ćete sigurno pronaći momka koji vam odgovara, a moj izbor je Andreas Šjelderup (18).

Levo krilo Nordšelanda je sve ono što tražite od igrača na njegovoj poziciji, a vredi osam miliona evra.

Mnogi ljudi sa foruma prenose da je Norvežanin jedan od najboljih mladih igrača na svetu i da uz njega dobijate snagu, brzinu, dribling i kreativnost.

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.