SUDIJSKI EKSPERT POTVRDIO! Dve velike greške dogodile se na meču između Partizana i Javora!
Detalj sa utakmice Partizan - Javor, Foto: Starsport©

DAO SVOJE MIŠLJENJE!

SUDIJSKI EKSPERT POTVRDIO! Dve velike greške dogodile se na meču između Partizana i Javora!

Utalmica je završena rezultatom 3:3

Objavljeno: 19:31h

Utakmica između Partizana i Javora, koja je pre nekoliko dana odigrana u Superligi Srbije izazvala je mnogo polemike zbog spornih situacija koje su se dogodile na tom meču.

Sudija Andrija Stojanović je bio delegiran za ovaj susret, a ekspert Zdravko Jokić analizirao ga je do detalja, otkrivši dve velike greške koje je načinio - odnosno dva nedosuđena penala koja je propustio da pokaže. Uz to, postojao je kazneni udarac koji je pogrešno dosuđen.

To je nekoliko detalja koji su uticali na konačni ishod, posle kojih smo videli mnogobrojna saopštenja sa svih strana. Prvi detalj koji je Jokić analizirao je onaj kada je Kristijan Belić napravio faul u svom kaznenom prostoru.

- Ovo što vidimo sa snagom, ne vodeći računa na protivnika, mora da bude faul. Ovo je prekršaj, desio se ispred sudije, ne znam zašto nije dosudio - rekao je Jokić.

Potom se osvrnuo na momenat kada je Stojanović pokazao na belu tačku za Javor u 71. minutu, koji je ekasnije uspešno realizovao Petar Gigić.

- Vidimo krampone na lopti, noga protivnika se ne vidi, po ovome se vidi pravac kretanja lopte. Mislim da nije trebalo da bude penal - kritički će sudijski ekspert.

FK Partizan, FK Javor
foto: Starsport©

U nadoknadi je došlo do povlačenja Igora Vujačića u kaznenom prostoru gostiju. Arbitar nije dosudio penal, a nije bilo ni reakcije iz VAR sobe.

- Ovde je držanje protivnika u kontinuitetu, ono što je najvažnije lopta dolazi u taj prostor. To je bitno, jer se vidi da bi igrač Partizana bio u poziciji da igra ovom loptom koja mu dolazi na glavu. Možda VAR nije reagovao zbog intenziteta, kao kod faula Belića. VAR se javlja za očigledne situacije. Meni su ovo greške, greška je što nije dosuđeno. VAR sudije će verovatno pričati o intenzitetu. Meni ovaj intenzitet dugo traje, praktično je oboren na zemlju. Greška je što kazneni udarac nije dosuđen u obe situacije - rekao je Jokić.

Pred kraj izlaganja je Zdravko Jokić podsetio na meč između Partizana i Voždovca odigran 16. maja na kojem je takođe sudio Stojanović, a na kojem su viđena dva penala za crno-bele.

- Meč odigran u maju sudio je isti ovaj sudija kao na meču protiv Javora. Tada je Andrija Stojanović dosudio dva penala za Partizan koja su na Komisiji rekli da nisu bili jedanaesterci, to smo rekli i mi u ovoj emisiji. Delegiranje mečeva Partizanu i Zvezdi nije bilo najidealnije za ove mečeve za ovo kolo, trebalo je da ih sudi neko drugi - potvrdio je Jokić.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.