"HOLAND NE BI DAO 60 GOLOVA U ČETVRTOJ LIGI": Legenda Arsenala OPLELA po Norvežaninu (FOTO)
Erling Holand, Foto: EPA/Andrew Yates

"HOLAND NE BI DAO 60 GOLOVA U ČETVRTOJ LIGI": Legenda Arsenala OPLELA po Norvežaninu (FOTO)

Alan Širer i Endi Kol dali su po 34 pogotka kada se u Premijer ligi igralo 42 utakmice, a otkako se igra 38 mečeva najbolji je Mohamed Salah sa 32

Objavljeno:

Napadač Mančester sitija Erling Holand ne bi postigao 60 golova ni u četvrtoj ligi Engleske, tvrdi bivši igrač Arsenala Pol Merson.

Ta brojka se vezuje uz norveškog golgetera jer je na prvih 10 utakmica u Premijer ligi Engleske postigao 15 golova i, ukoliko bi nastavio sa tim trendom, mogao bi da sezonu završi sa oko 60 pogodaka.

Erling Holand
Erling Holandfoto: EPA/Peter Powell

- Sa pauzom zbog Svetskog prvenstva Holand će biti šest nedelja bez fudbala. Potrebna mu je pomoć. Svi pričaju o tome kako je sjajan i genijalan, kako se odlično kreće i koliko je snažan, ali ne dobiješ li pravu loptu, uopšte nije važno koliko su ti dobre kretnje jer jednostavno nemaš loptu. Ne bi on postigao 60 golova u Ligi dva (četvrti rang takmičenja), znam šta pričam, bio sam trener Volsola - napisao je Merson u kolumni za "Skaj sports".

Rekord po broju golova u jednoj sezoni Premijer lige drže Alan Širer i Endi Kol, koji su postigli po 34 pogotka u formatu takmičenja u kom su se igrale 42 utakmice.

Alan Širer
Alan Širerfoto: Profimedia

Od kako se igra 38 u sezoni elitnog engleskog fudbalskog ranga najviše golova postigao je napadač Liverpula Mohamed Salah, koji se u sezoni 2017/18 upisao u strelce 32 puta.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.